Afbeelding

Ojik is klaar voor een Grieks & Romeins carnaval!

5 februari 2024 om 11:15 Evenementen

ODIJK Van donderdag 8 februari tot en met dinsdag 13 februari barst het Grote Carnavalsweekend weer los bij CV de Rijnpinters, met ook dit jaar weer een bomvolle agenda geheel in het thema van de Grieken en Romeinen. Prins Peer II nodigt iedereen van harte uit om het carnaval dit jaar mee te komen vieren met zijn leus: Met Prins Peer II een Griek of een Romein, voor carnaval moet je in Ojik zijn!

,,Traditiegetrouw beginnen wij het carnaval in onze Leutbunker op donderdag 8 februari met ons Plus Carnaval Stamppottenbuffet. Opgeven kan vanaf 55+ via deze link: https://rijnpinters.nl/product/plusavond/. Vrijdag 9 februari zullen wij het carnaval vervolgen met in de middag een bezoek van onze Prins op basisschool De Vonk, waar hij samen met Jeugdprins Bink de school op zijn kop gaat zetten. Vrijdagavond zal Prins Peer II om 20.00 uur de sleutel van Ojik in ontvangst nemen in De Landgoederij in Kikkerloo uit handen van Burgemeester van Bennekom, waarna hij 5 dagen de scepter zal zwaaien over ons mooie Ojik. Aansluitend zal de Pronkzitting worden gevierd. Iedereen is welkom vanaf 19.45 uur”, laat de carnavalsvereniging weten.

KINDERCARNAVAL

,,Ook op zaterdag 10 februari hebben wij weer een uitgebreide agenda. Om te beginnen zullen wij zoals ieder jaar een ode brengen aan degene die ons de afgelopen jaren ontvallen zijn. Hierna zullen wij onze weg vervolgen richting Waik waar wij meerijden met de optocht van CV de Kaieschaiters. Ondertussen is om 13.30 uur het Kindercarnaval al losgebarsten in onze Leutbunker. Ook dit jaar zullen wij de hele zaal weer vol zetten met stormbanen en springkussen. Ook lopen we polonaise en treden al onze dansgroepen op. Entree: €3,- per persoon (ouders/verzorgers hebben vrije entree). Zaterdagavond 10 februari mag ons Demasqué natuurlijk niet ontbreken. Wie gaat het best verkleed? Misschien zien we wel veel Grieken en Romeinen? Dat gaan wij deze avond ontdekken. Er zullen weer prijzen zijn voor singles, duo’s en groepen. Zaal open: 21.00 uur. Entree: €15,- of vrij met een donateurspas.”

OPTOCHT VAN OJIK 

,,Op zondag 11 februari hervatten wij het carnaval om 10.00 uur met de Carnavalsmis in de kerk in Kikkerloo. Om 13.11 uur start onze Grootse Krommerijn optocht. Aansluitend zal de altijd gezellige Instuif XL van start gaan in de Leutbunker. De zanger is geregeld en de hapjes en drankjes staan klaar. Entree is vrij voor iedereen. Mis het niet!”

AFSLUITING

De laatste dansjes in de Leutbunker zullen gedaan worden op maandag 12 februari tijdens de Kinderdisco en het Kielenbal. ,,De Kinderdisco is van 18.30 uur tot 20.00 uur. Wij regelen kosteloos snoep en drinken voor de kids en de entree is vrij voor iedereen.” Deze avond zal ook Prins Bink afzwaaien. Aansluitend op de Kinderdisco vindt het altijd gezellige Kielenbal plaats (vrij entree). Op dinsdag 13 februari wordt het carnaval traditioneel afgesloten met het haringhappen in Café Twins. De avond start om 20.30 uur (vrij entree voor iedereen).

Prins Peer II, President Pavarotti en de overige leden van CV de Rijnpinters, wensen iedereen een fijn en gezellig carnaval. Driewerf ALAAF!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie