Vaccinatiegraad op 8 september 2021
Vaccinatiegraad op 8 september 2021 Bunniks Nieuws - cijfers van RIVM

Tachtig procent van Bunnik is volledig gevaccineerd

9 september 2021 om 10:50 Corona

BUNNIK In de gemeente Bunnik is 80 procent van de inwoners boven de 12 jaar inmiddels volledig gevaccineerd. Daarmee staat Bunnik in de top tien van Nederland. Van alle inwoners boven de 18 jaar is dat percentage zelfs 82. Vergeleken met de rest van de regio is de vaccinatiegraad iets hoger. In de gehele Veiligheidsregio Utrecht is 67 procent van alle 12-plussers volledig gevaccineerd.

door Agnes Corbeij

Het RIVM houdt op haar website bij welk percentage van de bevolking ingeënt is, per gemeente en per leeftijdscategorie. In Bunnik is van de 12-plussers 89 procent gedeeltelijk gevaccineerd, 80 procent geheel. Als de jongeren tussen de 12 en 18 jaar buiten beschouwing gelaten worden, liggen de aantallen iets hoger, van alle mensen boven de 18 is namelijk 82 procent geheel en 91 procent gedeeltelijk gevaccineerd.  

Landelijk bekeken staat Bunnik op de achtste plek wat betreft vaccinatiegraad van mensen boven de 12 jaar. Alleen de waddeneilanden, Rozendaal, Eijsden-Margraten en Heumen staan boven Bunnik.  

REGIO In Houten liggen de aantallen iets lager, al is het niet veel. Van de 12-plussers is 76 procent geheel en 87 procent gedeeltelijk gevaccineerd. Van de 18-plussers heeft 79 procent twee prikken gehad of één van het Janssen vaccin waarvan er maar één nodig is, en is 89 procent gedeeltelijk gevaccineerd. 

De percentages in Wijk bij Duurstede liggen weer iets lager, net als die in Zeist. Alle cijfers van geheel gevaccineerden staat naast elkaar in bovenstaande tabel. 


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie