Afbeelding
Jarmoluk/Pixabay

Aantal nieuwe coronagevallen stijgt tot boven de 2000; wel minder coronapatiënten op de IC’s

6 juli 2021 om 18:14 Corona Corona in de Kromme Rijnstreek

ZEIST Het aantal nieuwe positieve coronatests is het afgelopen etmaal gestegen tot 2253, het hoogste aantal sinds 4 juni. Het aantal coronapatiënten op de intensive cares daarentegen is afgelopen etmaal weer gedaald. 

Vergeleken met vorige week dinsdag is het aantal nieuwe besmettingen verviervoudigd. Toen ging het om 535 positieve tests. Ten opzichte van maandag kwamen er meer dan 700 nieuwe coronagevallen bij, blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 8541 positieve tests, meer dan het dubbele vergeleken met de week daarvoor. Dat komt neer op gemiddeld 1220 nieuwe gevallen per dag.

Sinds eind juni krijgen steeds meer mensen een positieve testuitslag. Dat heeft mogelijk te maken met de oprukkende Delta-variant van het coronavirus. Bovendien laten meer mensen die discotheken en nachtclubs willen bezoeken zich testen. Daardoor komen ook meer besmettingen aan het licht. Ook liepen vakantie vierende jongeren het virus op in landen als Spanje en Portugal en namen het mee terug naar Nederland.

Het aantal sterfgevallen steeg met één. Wanneer een coronapatiënt sterft, kan het soms een tijdje duren voordat dit is geregistreerd, dus mogelijk is deze persoon al eerder overleden. Maandag werd er ook één sterfgeval geregistreerd.

In Amsterdam werden afgelopen etmaal verreweg de meeste besmettingen geteld, in totaal 269. In Rotterdam kregen 177 mensen een positieve testuitslag, in Den Haag waren het er 128. Daarna volgen Groningen (108) en Utrecht (88).

DALING AANTAL PATIËNTEN OP IC’S Het aantal coronapatiënten op de intensive cares is afgelopen etmaal weer gedaald. Momenteel liggen 103 ernstig zieke patiënten op een ic-afdeling van een Nederlands ziekenhuis, aldus de laatste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Maandag waren dat er nog 110. Dat was een toename van 11 patiënten ten opzichte van zondag, de grootste stijging sinds 5 mei. De afgelopen twee maanden was bijna elke dag een daling te zien in de cijfers.

Op de verpleegafdelingen nam het aantal opgenomen coronapatiënten afgelopen etmaal ook af. Verpleegafdelingen behandelen momenteel 109 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 17 minder dan maandag.

In totaal liggen er dinsdagmiddag 212 mensen met Covid-19 in een ziekenhuis, een daling van 24 ten opzichte van maandag. Er waren tien nieuwe opnames van coronapatiënten, twee op de ic-afdelingen en acht op de verpleegafdelingen. Er werden volgens het LCPS geen patiënten tussen regio’s verplaatst.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie