Afbeelding
Pete Pinforth (Pixabay)

Voor het eerst sinds 7 september geen meldingen van sterfgevallen door corona

26 juni 2021 om 16:13 Corona

BILTHOVEN De afgelopen 24 uur zijn er geen nieuwe sterfgevallen door corona vastgesteld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is voor het eerst sinds 7 september.

Dat het RIVM de afgelopen dag geen sterfgevallen heeft geregistreerd, betekent niet met zekerheid dat er het afgelopen etmaal ook daadwerkelijk geen enkel persoon is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Wanneer een patiënt aan corona sterft, duurt het soms een tijdje voordat dit is verwerkt en geregistreerd.

AANTAL BESMETTINGEN DAAL HARD Er kwamen tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend 569 meldingen binnen van nieuwe coronabesmettingen. Dat is minder dan het weekgemiddelde van 655 coronagevallen. Een dag eerder meldde het RIVM 653 nieuwe besmettingen.

Het aantal besmettingen daalt de afgelopen tijd hard. Vorige week zaterdag meldde het RIVM bijna 700 positieve tests, de zaterdag ervoor 1240 en nog een zaterdag eerder 2160.

In de afgelopen zeven dagen zijn 4587 positieve tests geregistreerd. Daarmee is Nederland terug op het niveau van begin september, bijna tien maanden geleden. Dat was aan het begin van de tweede golf.

In Amsterdam testten 34 inwoners positief. Rotterdam telde 32 nieuwe gevallen en in Den Haag kregen 21 mensen te horen dat ze het virus hebben opgelopen. Daarna volgen Utrecht (16) en Breda (14).

Sinds het begin van de uitbraak, in februari vorig jaar, zijn bijna 1,7 miljoen mensen positief getest. Van 17.754 mensen is bekend dat ze aan het virus zijn overleden. De werkelijke aantallen liggen waarschijnlijk hoger.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie