Afbeelding
Gemeente Bunnik

Burgemeester Ruud van Bennekom: ‘Het is echt nodig dat we deze bittere pil doorslikken’

14 december 2020 om 19:45 Corona Corona in de Kromme Rijnstreek

BUNNIK Bunniks Nieuws sprak met burgemeester Ruud van Bennekom vlak voor de persconferentie van president Rutte van maandag 14 december. Van Bennekom wist op dat moment niet meer dan wij - ook hij moest het hebben van de uitgelekte berichten die de hele dag door in de media verschijnen.

De Bunnikse burgemeester ziet zeker de noodzaak van aanscherpingen in: ,,Ik zie ook in Bunnik dat we meer besmettingen hebben dan we aankunnen. Het aantal besmettingen, ook in de hele provincie, is enorm gestegen. Dus ik zie de reden wel, gezien de situatie in de zorg. We kunnen natuurlijk niet voor de situatie komen te staan dat in zorg bij een ziekenhuis de keuze moet vallen wie wel, of wie niet wordt behandeld. Het is echt nodig dat we deze bittere pil doorslikken. In de hoop dat er begin volgend jaar wat meer ontspanning kan komen. Het is keihard, voor mensen die minder hun dingen kunnen doen, maar ook voor de ondernemers die het misschien al moeilijk hebben en nu extra worden getroffen. Er is geen andere weg.”

CRISISTEAM KIJKT DINSDAGOCHTEND Wat dit landelijke beleid precies voor de gemeente Bunnik betekent, dat wordt morgenochtend direct opgepakt en doorvertaald. Van Bennekom: ,,We kijken morgenochtend direct intern met het crisisteam wat we als gemeente extra moeten gaan organiseren - zoals bijvoorbeeld in de eerste golf toen we kinderopvang voor ouders die in de zorg en primaire beroepen werken op poten hebben gezet.” 

Ook wordt er nagedacht over werkzaamheden van de BOA’s: ,,Het kan zijn dat die gerichtere controles gaan uitvoeren. We kijken natuurlijk ook naar politie-inzet. Ook al is er veel gelekt, toch is het nog even afwachten. Wat er precies met de scholen gebeurt, of welke maatregelen er bijvoorbeeld gaan volgen richting uitvaarten.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie