De recreatiezaal van Bunninchem
De recreatiezaal van Bunninchem Quarijn

Tweede coronagolf slaat hard toe in zorgcentra Bunnik

12 november 2020 om 12:39 Corona Corona in de Kromme Rijnstreek

BUNNIK Bunnik kampt met een tweede corona-uitbraak in een zorgcentrum. Na Bunninchem is ook De Weijer getroffen, liet burgemeester Ruud van Bennekom donderdag weten in een interview op Radio M Utrecht over de gevolgen van de coronacrisis in zijn gemeente.

De Weijer is een nieuw woonzorgcentrum, waar onder anderen veertien mensen verblijven die aan dementie lijden. De locatie valt, net als Bunninchem, onder zorgorganisatie QuaRijn. Volgens de burgemeester heeft het virus er hard toegeslagen. ,,Dit is een kwetsbare groep. Er zijn helaas ook een paar bewoners overleden. Daarnaast zijn er gelukkig ook mensen die weer opkrabbelen. Dat is in ieder geval de stand van zaken van vorige week.”Het is onduidelijk om hoeveel sterfgevallen en besmettingen het precies gaat in De Weijer. ,,In Bunninchem raakte ongeveer de helft van de bewoners besmet en in De Weijer een groter deel, maar dat is een kleinere locatie”, aldus Van Bennekom. Hoe het virus is binnengekomen, is niet te achterhalen. ,,Dat kan bijvoorbeeld gebeurd zijn via bezoekers, medewerkers of leveranciers, maar dat weten we niet.”

De burgemeester heeft contact gehad met de managers van Bunninchem en De Weijer. ,,Onder meer om te vragen of er genoeg beschermingsmiddelen zijn en om na te gaan hoe het met het personeel gaat en of de zorg in stand kan worden gehouden. Dat bleek gelukkig het geval. Ik heb daarnaast een brief geschreven aan de bewoners en de medewerkers. Ook voor die laatste groep is het natuurlijk een benarde situatie.”

Vorige maand raakten in Bunninchem zeker zestien bewoners besmet met het coronavirus. Het zorgcentrum ging daarop op slot voor bezoekers. 

(bron RTV Utrecht)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie