Afbeelding
pixabay.com

Kabinet komt met flinke aanscherping coronamaatregelen

13 oktober 2020 om 08:45 Corona

DEN HAAG (ANP) Het kabinet maakt dinsdagavond bekend met welke maatregelen het de komende weken gaat proberen de opmars van het coronavirus een halt toe te roepen. Er zitten volgens ingewijden ingrijpende beperkingen aan te komen voor onder meer de horeca en de detailhandel.

Eet- en drinkgelegenheden moeten op zijn minst rekening houden met verdere inperking van hun openingstijden, en moeten mogelijk zelfs helemaal dicht. In winkels mag mogelijk na acht uur ‘s avonds geen alcohol meer worden verkocht.

Het kabinet zal er nog eens op hameren dat mensen thuis moeten werken, tenzij dat echt niet kan. Het gebruik van het openbaar vervoer voor reizen die niet strikt noodzakelijk zijn, wordt naar verwachting nog verder ontmoedigd. Volwassenen mogen mogelijk tijdelijk niet sporten in teamverband.

Met de beperkingen, die door premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge in een persconferentie worden bekendgemaakt, wil het kabinet bereiken dat mensen zich minder gaan verplaatsen en minder bij elkaar komen. Twee weken geleden werden al extra maatregelen getroffen, maar het aantal dagelijkse besmettingen is sindsdien hard blijven oplopen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie