Echt waar!

Lokaal/Column

KLEYNE LETTERTJES

Kocht u onlangs nog van alles online? Heel begrijpelijk. Maar dat wordt allemaal anders, want wát wordt ons Bunnikse winkelcentrum toch mooi! Overal zie je aanpassingen om de 'leefbaarheid en de eenheid in de uitstraling' van het centrum te verbeteren. Aannemer Donkergroen is met een fikse tegoedbon van de gemeente naar Intratuin geweest en de resultaten in ons centrum zijn even uniform als leefbaar. Bunnik bevordert de beleving van binnen- en buitenruimte. We hebben inmiddels beukenhagen achter de leilinden, we hebben nieuwe leilinden en we hebben groenvlakken in de bestrating. Driewerf hoera!

Met het straatbeeld zit het dus wel leefbaar, maar hoe zit het met de levensvatbaarheid van de voorzieningen? Tuurlijk, er is leegstand, maar we zien dubbel van de optieken, bloemisten en snackbars. De ene kapper kapt knapper dan de andere drie kappers kappen. We hebben een voetcentrum met schoentechniek, De Leest die schoenmakert en je leest bij Van Ravenswaay. We hebben een werkend, een opgeheven en een defect pinapparaat, maar dat maakt niet uit, want cash heb je alleen nodig voor schimmige zaken, toch? Er is een Hema, een Kruidvat, een Op=Op, een zaak om je fiets en mobiel te repareren, een stomerij, een juwelier, De-reiswinkel, een bioloog of zo, twee soort-van cadeauwinkels en een echte Hollestelle. Niks virtueel, allemaal levensecht!

Neemt u wel eens de tijd om te winkelen, of shopt u online of inderhaast? Komt u nog wel eens bij de kaasboer in de Dorpsstraat? Haalt u vlees bij Lotgering en vis bij C-vis? Smeert u boterhammen van Vonk? En wijn? Gaat u wel eens langs bij &wine of de Mitra? Online bestellen vanuit je woonkamer is vaak handig, maar dan mis je de klantvriendelijke binnen- en levendige buitenruimte. Als je haast hebt, dan koop je alles snel even bij 's lands grootste kruidenier, maar als je écht op de kleintjes wilt letten, dan kom je ook bij Jan, Adriaan en Alita, Terry, Lilian, Chris, Henk, Antony en Ineke, Marco en Koen, Evert, Nicole, John en Geerke, Anneke, Marjan en Annerlie, Lisa en David, Sander, Sjoerd-Dirk en Gerard, Sjaak en alle anderen. Want, goed voor mekaar; koop Bunniks waar!

Wouter de Kleyn

advertentie
advertentie