Vincent Bijlo
Vincent Bijlo Rob Huibers
Column

Bijlo’s Bunniksblik: Carnaval 2021

1 september 2020 om 08:03 Column

Bezorgde gezichten gisteravond tijdens de vergadering van Carnavalsvereniging De Rhijnhaeghehijsers. Voorzitter Koen Plakhaar, beter bekend als Prins Piem IIII opent de vergadering.

,,Mensen, laat ik het maar eerlijk zeggen, het wordt volgend jaar Coronaval als het zo doorgaat, met het Outbreak Management Team als Raad van 11 en Jaap van Dissel als prins Covid I. Ik persoonlijk zie dat niet zitten. Ik heb net de update van de regels doorgekregen, ze waren al in bezit van CV de PilsPissers uit Kortbroek. Het is gewoon niet leuk meer. Tijdens de optocht: Anderhalve meter afstand houden op de wagens…”

Piet Friemel, al 34 jaar lid, steekt zijn vinger op. Hij gaat staan. ,,Koen”, buldert hij, ,,dat is toch geweldig. Nog nooit zo’n lange optocht gehad. Dan hebben we die gasten uit Tramgat, (de carnavalsnaam van IJsselstein) helemaal niet meer nodig. Opleggers van negen meter, kunnen we zes  mensen kwijt op één wagen. Desinfecteerspuit erbij, of beter nog, een vernevelaar, die het hele publiek lekker afdouchet, moet jij eens opletten.”

,,Fijn dat je zo enthousiast meedenkt, Piet, maar er is helemaal geen publiek.”

,,Dus we moeten de optocht rijden zonder mensen langs de kant? Godsammekraken, dat is net zoiets als drie dagen lang bier zonder alcohol hijsen.”

,,Precies, daar kom ik nu op, want alcohol tijdens het Carnaval 2021 is niet toegestaan.”

,,Nou jaaaaa zeg, ik ga niet drie dagen lang smoeties, of hoe heet die moderne troep van al die LHBT-ers van tegenwoordig lopen zuipen. Na één zo’n ding ga ik over mijn nek, en dat zingt absoluut niet lekker, die heksenbrouwsels.”

,,Zingen”, vervolgt Prins Piem IIII, ,,zal helaas niet mogelijk zijn tijdens het Carnaval 2021, net als schreeuwen, juichen en lallen.”

,,Alsof er wat te lallen valt met smoeties, jongens, ik gooi de handschoen in de ring.”

,,De handdoek, is het, Piet, maar ik denk wel dat je gelijk hebt. Het is geen doen, er geldt een hugverbod van 3 dagen, alle leden van de fanfare moeten met een mondkapje op hun blaasinstrumenten bespelen, ik stel voor dat we een jaartje overslaan.”

,,Of we delen zogenaamd vaccin uit, aan de mensen.”

,,Er zijn geen mensen, Piet. We stellen het dus een jaar uit.”

,,Dan ga ik wel weer op wintersport.”

,,Er is geen wintersport volgend jaar Piet.”

,,Okee, dan word ik een bloemetjesgordijn, mag dat wel?”

Vincent Bijlo

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie