Vincent Bijlo
Vincent Bijlo Rob Huibers
column

Bijlo's Bunniksblik: Druktemonitor

5 augustus 2020 om 08:30 Column

Rustig is groen, beetje druk is oranje, druk is rood, op www.druktemonitorutrecht.nl

Ik kom de site niet op, de site kan de drukte niet aan waarschijnlijk, de site zelf is dus eigenlijk al rood. We wilden de natuur in, ik dacht, ik check even of we anderhalve meter afstand kunnen houden tot de boswachter en of er een mondkapjesbeleid is in de natuur, het is een lappendeken met die mondkapjes, er wordt een hapsnapmondkapjesbeleid gevoerd, sommigen willen zelfs de grondwet opzij zetten voor mondkapjes. O, het zijn zulke koleredingen, ik begin al bijna te hyperventileren als ik de elastiekjes om mijn oren doe. En het wild, dat hoeft ze zeker weer niet te dragen? Ik moet weten hoe het zit in die natuur Maar nou kom ik dus druktemonitorutrecht.nl niet op, error 404, de server is tijdelijk niet beschikbaar, controleer uw internetverbinding of probeer het later opnieuw.

Ik heb de router al 2 keer gereset, het modem al 3 keer gereset, maakt niks uit. Ik heb het ook via mijn telefoon geprobeerd, ik heb nog geen 5G, dat wordt hier nu uitgerold, binnenkort zal de eerste mast wel in de fik gaan, maar ook op mijn telefoon kan Safari de druktemonitor niet openen.

Zou Druktemonitor gehackt zijn door mensen die zich tepletter vervelen omdat ze niet op zuipvakantie kunnen naar Lloret de Mar? De bezopenheid zit al in de plaatsnaam, Llllllloret, dat kan je niet anders dan met dubbele, driedubbele tong uitspreken. Zullen we dan maar zonder Druktemonitor te raadplegen de natuur ingaan? Ik heb het vreselijk warm gekregen van al dat gedoe met die druktemonitor, we kunnen natuurlijk ook gewoon het dichtgegroeide Jaagpad een eindje lopen, of zou het daar ook rood zijn op Druktemonitor? Nee, wie gaat er nou met deze pesthitte de natuur in. De douche, boven! De douche, die is groen, en koud, daar ga ik even onder staan, en dan ga ik opdrogen in de tuin, op het gras, dat steeds minder groen wordt, maar waar plaats genoeg is. De wespen en bijen doen niet aan distancing, die drones der natuur mogen vrijelijk rond mijn hoofd vliegen, zolang ze hun angels maar binnenhouden. We hebben veel bijen dit jaar, hier vlakbij heeft zich een nieuw bijenhotel gevestigd, met kamers zonder ontbijt, dus dan vliegen ze toch het dorp in om ergens iets te eten te scoren.

Ja, dat ga ik doen, ik mijd de drukte bij gebrek aan drukte-informatie, dat is een lekker rustig idee.

Vincent Bijlo

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie