College tour

Lokaal/Column

Onze goedlachse wethouder Eijbersen verruilt onze prachtige gemeente voor een functie als wethouder bij gemeente Gooise Meren. Direct na het aankondigen van zijn transfer is de hele gemeente in rep en roer. Nee, niet Gooise Meren, maar onze gemeente! Is het jammer dat hij vertrekt? Jazeker, want Eijbersen was een zichtbaar bestuurder met een twaalf punten tellend takenpakket, altijd in voor een praatje en te boeken als publiekstrekker bij uiteenlopende sportieve evenementen. De commotie rond zijn vertrek komt ergens anders uit voort, want zonder nieuwe collega is er geen College meer.

Mijn zoon heeft ook geen college meer. Of moet ik zeggen 'school'? Vorige week bungelde zijn tas aan een vlaggenmast; hij is geslaagd! Een knappe prestatie. Trots poseert hij bij de driekleur voor deze belangrijke stap op weg naar een succesvolle loopbaan. Het is de laatste opleving, want sindsdien zit hij het overgrote deel van de dag vastgeplakt aan een mobiele telefoon op mijn bank, als hij zich de moeite troost om überhaupt uit bed te komen. Netflix viert hoogtij. Als hij thuis iets moet doen verwijst hij naar Van Houten en kinderarbeid. Verder maakt hij zich totaal niet druk. Hij hangt wat met zijn matties, zijn vervolgopleiding lijkt nog mijlenver weg. Maar een baan heeft ie al wel. Wat zeg ik; hij combineert nu twee loopbanen op de vakantiebanenmarkt. De jeugd heeft de toekomst!

De Liberalen bewegen zich ook op de banenmarkt. Zij zijn naarstig op zoek naar een nieuwe wethouder die voor Bunnik kiest. En ze pakken stevig door. Heeft u interesse, dan bent u eigenlijk al te laat, want uw sollicitatie moest 14 juni binnen zijn. De nieuwe 1,0 FTE-wethouder moet beschikken over een breed scala aan bestuurlijke en interpersoonlijke competenties; van relevante (bestuurlijke) kennis en ervaring tot resultaatgerichte teamplayer, van een hands-on-mentaliteit tot empathisch vermogen, van strategisch inzicht tot lokale en regionale politieke sensitiviteit én ook nog aanhanger zijn van het liberale gedachtegoed. Waar vind je nog zo iemand?

Zonder een nieuwe wethouder dreigt het dus druk te worden voor onze burgemeester. Een fulltime vakantiebaan. Geen Netflix voor hem, niksnie hangen met de matties. Hij draait solo op lopende zaken. En stond er deze zomer niet ook een verhuizing van Bergschenhoek naar Bunnik op het programma? Gelukkig is onze burgemeester vindingrijk. Niets voor niets stelde hij onlangs Jette Geldens aan als de eerste kinderburgemeester van Bunnik. En als hij had gewild, dan had hij 19 kinderen college kunnen geven, allemaal sollicitanten op deze junior positie en stuk voor stuk enthousiast om in de politiek te gaan. Kinderarbeid? Niks daarvan, de jeugd heeft de toekomst! Maar wethouder worden in Bunnik, dat komt misschien nog wat vroeg.

Wouter de Kleyn

advertentie
advertentie