O o Odijk, met je kinderboerderij Dier en Wei, ei ei ei, omwonenden niet blij

Lokaal/Column

Ik ben maar wat aan het proberen voor de oudejaarsconference, Bijlo's Bouwplannen. Dank lezers, voor de zeer bruikbare nieuwstips. U zult ze terughoren, op 27 december in MFA De Kersentuin.

Ik zal het hebben over Bunniks Local heroe Joop Kat, (95), die hoogstpersoonlijk de ijsbaan schoonveegde opdat er illegaal geschaatst kon worden. Hij zorgde ervoor dat de ijsclub tonnen aan entree miste. Men eist excuses en terugbetaling van het misgelopen geld.

De door de gemeente geplande woontoren op het Scholeneiland, daar kan ik natuurlijk niet omheen. Hij moet en zal hoger worden dan de Dom, sterker nog, hoger dan de 140 meter hoge toren die in Leidsche Rijn zal verrijzen.

Het gigantische bouwwerk gaat OST heten, een verwijzing naar onze, op de rand van degradatie wankelende ex-burgemeester Ostendorp. Er komen winkels, kantoren, gyms, sauna's en 6342 sociale huurappartementen met panoramic view over het verplaatste Dier En Wei. De Eijbersenloft, die voor een zeer schappelijk prijsje te koop zal worden aangeboden, biedt een magnifiek uitzicht op de wijde omgeving. De Dom ziet er op de animatie, die vorige week op een drukbezochte informatieavond wed getoond, uit als een madurodamtorentje.

Als het aan de buurt ligt komt de toren er niet. Onder het motto OST Rot Op boden ze een petitie aan het college van B en W aan waarin ze eisen dat de OST op het gazon voor het gemeentehuis gebouwd zal worden, naast de appartementen die op de Dier En Wei-wei gepland waren.

De wethouders nemen het voorstel in beraad en hebben intussen, om de buurt tegemoet te komen, laten weten dat wat hun betreft de OST in de kleur groen zal worden uitgevoerd.

Uiteraard zal ik het hebben over de bloembakkenoorlog in het centrum van Bunnik. De strijd ging tussen de bakelieten en de roestbruinen.

Kortom: Er is weer genoeg gebeurd in onze gemeente, ik heb het nog niet eens over het klikodrama van afgelopen zomer, waarin buurman Bert een hoofdrol voor zich opeiste, er is genoeg gebeurd om een oudejaarsconference over te maken. Trump, Poetin, Erdohan, Rutte, ze zullen even een stapje terug moeten doen en zich bescheiden moeten opstellen in de coulissen van het nieuws.

advertentie
advertentie