Oudejaars

Lokaal/Column

Ik zit wat te bladeren in oude Groentjes, om eens te kijken wat in aanmerking zou kunnen komen voor mijn Bunnikse oudejaarsconference van dit jaar.

"Er komt een veerwip op 't Hennetje in Werkhoven." Ja, natuurlijk, dat komt er in, een mijlpaal.

"Bunnik neemt afscheid van de langste waarnemend burgemeester ooit." Zo, wat een reus van een eerste burger was dat zeg. Ik was gewoon klein als ik naast hem liep. We waren samen bij de intocht van Lodewijk Napoleon, bij het beklagenswaardige MOA, dat uiteraard ook een plaats krijgt in de show.

"Eikenprocessierups rukt op in Bunnik." Nee. Dat gun ik die beesten niet.

"Tafeltje dekje stopt." Ezeltje strekje niet. Ik ken een paarmensen aan de Dorpsstraat in Bunnik, hele goede vrienden van mij zijn dat, echt ontzettend aardige lui, die in de Postcodeloterij behoorlijke sommen gelds gewonnen hebben. Buitengewoon sympathieke gasten. Ik ken ook iemand die, als hij een lot gehad had, ook zo'n lekkere prijs gewonnen zou hebben. Hij heeft een schadeclaim bij de postcodeloterij ingediend van twee keer het bedrag dat hij is misgelopen. Zijn advocaat geeft hem veel kans te winnen,, dat zou ik ook zeggen als ik zijn advocaat was. Als de ongelukkige man de zaak verliest, moet hij zijn advocaat betalen. Maar hij heeft nu al gezegd dat hij dan die kosten in rekeningwil laten brengen bij de Postcodeloterij.

"Zuiglamprijzen herstellen zich in Bunnik." Dat komt uit Boerderij, vakblad voor de agrarische sector, ik spel het uiteraard altijd helemaal uit, voordat ik een column ga schrijven.

"Ijssalon opent deuren in Bunnik." Hij was nog niet open of de heetste zomer ooit nam een aanvang. Dat moet afgesproken werk geweest zijn.

"Weer brand bij Werkhovense boer en ondernemer snitselaar."

Bij dit nieuws verbleken alle kleine dorpsberichtjes. De brandstichtingen en bedreigingen, lees ik, zouden uit strengchristelijke hoek kunnen komen, omdat Snitselaar vorig jaar uit de kast is gekomen. Hoe kan je je in goedsherejezusnaam christelijk noemen als je brand sticht waarbij 50 koeien de dood vinden en mensen de dood hadden kunnen vinden? Snitselaar verdient onze steun, hij mag, als hij dat wil, eregast zijn tijdens mijn oudejaarsshow. Dan zetten we wel bewaking buiten, voor het geval ze proberen de Kersentuin, waar het evenement zal plaatsvinden, in de fik te steken.

Mocht u, lezer, belangrijke zaken willen aandragen waarvan u vindt dat ze absoluut niet mogen ontbreken in de show: Mail ze mij. De beste suggesties worden beloond met een meet&Greet met zangeres Mariska Reijmerink, die ook meedoet. Ze weet nog niet dat ik dat heb beloofd, dat moet ze weer in de krant lezen. Ze vindt het goed, want zo is ze. Kaartjes zijn binnenkort te koop bij boekhandel Van Ravenswaay in Bunnik.

Vincent Bijlo

advertentie
advertentie