De opbrengst gaat naar een onderwijsproject van Cordaid in Kamuli (Oeganda)
De opbrengst gaat naar een onderwijsproject van Cordaid in Kamuli (Oeganda) Cordaid

Inzamelactie kleding en schoenen voor versterking basisonderwijs

21 september 2023 om 11:30 Activiteiten

ODIJK Op zaterdag 7 oktober kunnen inwoners in ‘t Goy en Odijk nette en herdraagbare kleding en schoenen inleveren voor Sam’s Kledingactie.

Dit kan in ‘t Goy bij de familie van der Horst aan de Beusichemseweg 59, van 10.00 tot 13.00 uur en in Odijk bij de Sint Nicolaaskerk aan de Sint Nicolaaslaan 1, van 10.00 tot 12.30 uur. Donaties komen ten goede aan het onderwijsproject van Cordaid in Kamuli (Oeganda).

,,Onderwijs is de sleutel voor de ontwikkeling van een kind én van een samenleving. Het krijgen van kwalitatief goed onderwijs is de beste manier om mensen uit extreme armoede te helpen. Kinderen die onderwijs krijgen kunnen hun eigen leven, maar ook dat van hun kinderen, aanzienlijk verbeteren. Ze krijgen zicht op het creëren van een betere toekomst en te ontsnappen aan de armoedecirkel. Met de donaties keren we het tij voor de toekomst van deze kinderen en kunnen we in de gemeenschappen Kamuli (Oeganda) kinderen kwalitatief goed onderwijs bieden.”

Wat mag er allemaal ingeleverd worden? ,,Om bovenstaande doelstelling te bereiken, mag er behalve een donatie van kleding en schoenen ook speelgoed, knuffels en huishoudtextiel in de vorm van dekbedovertrekken (graag compleet met kussenslopen), lakens, handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes en zakdoeken ingeleverd worden. Graag separaat van de kleding verpakt in een gesloten plastic zak.” De vrijwilligers nemen geen gordijnen, vloerbedekking, tuinkussens en tafelkleden aan.

Kijk voor meer info op www.samskledingactie.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie