Marie-Sophie, Martijn, Tamar en Mark houden wel van een feestje
Marie-Sophie, Martijn, Tamar en Mark houden wel van een feestje Marie-Sophie Bax

Odijk gaat weer dansen en feesten in de Schoudermantel, net als vroeger

26 augustus 2023 om 11:37 Activiteiten Tips van de redactie

ODIJK Vanaf eind oktober worden er weer feesten voor volwassenen en jongeren gegeven bij De Schoudermantel in Odijk. Een groep veertigers heeft hiervoor een concept bedacht met de naam Vliegtuigmodus. Op 27 oktober is het tijd voor de eerste ‘Zieke Fissa’ voor de jeugd en op 28 oktober voor de Classic Beats voor de generatie daarboven. 

door Agnes Corbeij

Odijkers Marie-Sophie en Martijn Bax, Tamar Kling en Mark Bakker zitten achter Vliegtuigmodus. Zij kennen elkaar uit het dorp, hun dochters hebben samen op school gezeten en op hockey. Met zijn vieren gaan ze geregeld naar feestjes en festivals. 

KONINGSDAG

Het begon allemaal bij het idee van Martijn. ,,Ik loop al jaren met het idee in mijn hoofd om een festival voor Bunnik en Odijk te organiseren. Op Koningsdag stond ik naast Mark bij ‘t Wapen van Bunnik een biertje te drinken toen ik hem vroeg of hij meedeed. We hebben meteen op dat moment een datum gepland om het er serieus over te hebben.”

Wij gingen vroeger naar de Schoudermantel om te feesten, te dansen en te hangen.

Martijn en Marie-Sophie hebben een eigen evenementenbureau, Bax Projects. Tamar werkt als eventcoördinator bij de Rabobank en Mark is eigenaar van Ontwerp77, een grafisch en ruimtelijk ontwerpbureau . Alles bij elkaar hebben ze een hele berg ervaring op het gebied van het organiseren van leuke feestjes. Marie-Sophie: ,,Dat is hard nodig. Brothers is natuurlijk verdwenen en Rodenburg in Beesd,  waar de jeugd daarna heen ging, is gesloten geweest.”

SCHOUDERMANTEL

Marie-Sophie komt uit Odijk en kwam in haar tienerjaren veel bij de Schoudermantel. ,,Daar gingen we heen om te feesten, te dansen en te hangen. Ik heb er ook als vrijwilliger gewerkt, veel achter de bar gestaan.” Jongerenwerk de Schoudermantel timmert ook aardig aan de weg, er zijn het afgelopen jaar feesten georganiseerd voor kinderen van de basisschool en een paar voor tieners. Zij werken dan ook graag samen met Vliegtuigmodus en regelen onder meer de beveiliging en de vergunning. 

Het idee van een festival is niet verdwenen. Martijn: ,,Het financiële risico daarvoor is te groot. We willen eerst Vliegtuigmodus als merk neerzetten en uitbouwen. Daarom beginnen we met feesten voor jongeren én feesten voor onze generatie. Daarvoor is het risico kleiner.” Marie-Sophie: ,,We willen ook echt iets moois voor de dorpen in onze gemeente neerzetten.”

ALESSIO

De eerste edities staan gepland op 27 en 28 oktober. Op 27 oktober komt Alessio voor de jeugd van 13 tot en met 17 jaar oud. Dit feest, onder de naam Zieke Fissa, begint om 20.00 en stopt om 23:30 uur. Een kaartje kost 12,50 euro. Marie-Sophie: ,,Ouders kunnen hier hun kinderen veilig laten feesten. We zorgen ervoor dat er niet buiten gehangen wordt, dat er geen alcohol gedronken wordt en niet wordt gerookt. We zorgen voor goed toezicht.”

Ouders kunnen hier hun kinderen veilig laten feesten. We zorgen voor goed toezicht.

De dag erna zijn de 18-plussers aan de beurt, met o,a. een optreden van DJ Jean en DJ Bo Bellow. Dit feest heeft de titel Classic Beats gekregen. Tamar: ,,Hier kunnen bijvoorbeeld de ouders van diezelfde kinderen lekker komen dansen.” De toegangskaarten kosten 20 euro.

VLIEGTUIGMODUS

Mark heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan de huisstijl en website van Vliegtuigmodus waar je meer informatie kunt vinden en tickets voor beide feesten kunt bestellen. Kijk daarvoor op www.vliegtuigmodus.nl    

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie