Annie.
Annie. De Gemzen

‘Geweldige jubileumshow’ Gymnastiekvereniging De Gemzen

Activiteiten

BUNNIK Ter ere van het 50-jarig jubileum vond zaterdag de Grote Gemzen Gym Show plaats. We kunnen gerust de G van Geweldige toevoegen, want dat was het in één woord. Voor deze jubileumshow waren de mooiste en leukste nummers uit de vorige shows gekozen. Hierdoor konden turnsters die 7 jaar geleden bij de jongsten hoorden, nu mee doen aan de nummers voor de ouderen waar zij toen met open mond naar keken.

door Nanda Bax

De show werd geopend met the circle of Life uit de Lion King, uitgevoerd door alle leden: een prachtig gezicht! De kleuters showden als Ieniemienies en Tommies uit Sesamstraat en als kabouters vol trots hun sprongen van de kast en gingen koprollend over de mat. 

De meisjes, en ook een paar jongens, van de recreanten lieten op de diverse toestellen hun kunsten zien als Mega Mindy, Expeditie Robinson of Tarzan. Ook lieten zij allemaal een dans zien, bijvoorbeeld op een medley van bekende Kinderen voor Kinderen liedjes. Zelfs Buurman en Buurman waren aanwezig om te helpen, nou ja… helpen, met de toestellen opbouwen. 

SPECTACUILAIRE ACTS De jonge meiden keken met grote ogen en open mond naar de selectiemeiden: ,,Ik wil net zo lang op turnen blijven, totdat ik dat ook kan.” Om in de termen van enkele jongens op de tribune te spreken: ,,Wauw, zij deed gewoon een backflip!” Deze groep verzorgde diverse spectaculaire acts, waarbij zij als vissen over de springtafel vlogen en waarbij de salto’s en flick-flacken in het Tarzan nummer elkaar in hoog tempo opvolgden. 

Bij het ‘zwart-wit nummer’ kon je even rustig ademhalen, maar zag je eigenlijk wel wat je zag? Een grappig staaltje gezichtsbedrog. Ook de leiding, assistenten en het organisatiecomité verzorgden een nummer. De show werd door alle leden van de vereniging afgesloten met het 3 minuten nummer van Telekids.

IN DE SCHIJNWERPERS Alle nummers werden helemaal op en in, bij het thema passende, muziek en kleding opgevoerd. En de show werd helemaal afgemaakt met professioneel licht en geluid, waardoor de kinderen letterlijk in de schijnwerpers stonden.

STERREN Tussendoor was professor Floeppoets op zoek naar sterren om te voorkomen dat ze weer terug in de tijd zou worden gefloepst. Was Epke Zonderland haar ster? Of de STERke buurman of de trainSTER? De conclusie was natuurlijk, dat alle Gemzenleden sterren zijn. Het thema van de show was dan ook ’50 jaar De Gemzen Sterren’.

Met dank aan veel Bunnikse middenstanders konden we een heuse Postcode Miljoenenjacht houden. De mooie, en vaak ook lekkere, prijzen zijn uitgedeeld aan de winnaars. Tot slot werd hoofdtrainster en kloppend hart van de vereniging Nanda Bax (schrijfster van cit verslag) in het zonnetje gezet. 

Moe maar voldaan kijken wij als organisatie terug op deze fantastische dag. Alle deelnemende kinderen en toeschouwers hebben enorm genoten.

Meer weten over de vereniging? Kijk op www.degemzen.nl.

De show werd geopend met The Circle of Life uit de Lion King.
advertentie