Afbeelding
Fietsen voor mijn Eten

Lente Fiets Festijn

Activiteiten

HOUTEN Maaike Lups is eigenaar van Natuur Geluk en zet zich als vrijwilliger in voor Fietsen voor mijn Eten Kromme Rijnstreek. Maaike houdt enorm van het buitenleven en van eten! Ze maakt voor wie het wil heerlijke picknickmanden waarmee je langs de Kromme Rijn (bij Amelisweerd) een bijzondere middag kan beleven met gezin, geliefde of een vriendin. Ze is ook fan van haar eigen regio: De Kromme Rijnstreek en wil meer mensen enthousiasmeren om hier te fietsen en genieten van lokaal lekkers!!

Daarom heeft zij dit jaar het Lente Fiets Festijn georganiseerd als vervolg op het Pinkster Fiets Festijn en het Zomer(s) Fiets Festijn dat Christie de Vrij in 2021 is gestart. Je kunt 6 weekenden lang leuke arrangementen fietsen op vrijdag, zaterdag en zondag met stops bij verrassende horeca (kleinschalig) die specials hebben gemaakt met producten uit de streek!

Je kunt kiezen voor 7 verschillende arrangementen met een high tea, picknick, een lunch of een borrelplank met lokale ingrediënten en natuurlijk een lekker ijsje. ,,We hebben een serie leuke lente fietstochten uitgezet in samenwerking met 8 ondernemers uit de streek. Plan vast zo’n gezellig uitje met je moeder, partner, een stel vriendinnen of je gezin. Het wordt verrassend leuk want wij hebben hele toffe en bijzondere partners gevonden op mooie plekjes in de streek!” aldus Lups. Bij het ene arrangement start je met een lekkere koffie en een taartjes proeverij en bij een ander sluit je af met een ambachtelijk gemaakte boerenshake (ijs).

De ondernemers werken zo veel mogelijk met lokale ingrediënten en het is natuurlijk aspergetijd, dus dit is helemaal een feest! Bij het Wapen van Odijk staat speciaal voor Fietsen voor mijn Eten de aspergelunch op het menu. Bij het Wapen van Werkhoven kun je in de middag genieten van een lokale borrelplank met het Schalkwijkse biertje ‘Ga toch fietsen’. Uiteraard kun je ook je groenten en fruit inslaan om zelf te koken, bijvoorbeeld bij Wim Oskam (asperges, appels, sap, kersenjam, en binnenkort aardbeien). Een high tea kun je boeken bij Theetuin de Winkel in Cothen.

De arrangementen hebben elk 2 of zelfs 3 horeca stops, dus zorg dat je met een lege maag vertrekt! Er worden namelijk ook nog suggesties gedaan voor het bezoeken van landwinkels en stalletjes die op de route liggen, om daar inkopen te doen. De tochten zijn tussen de 15 en 37 kilometer lang, met daarbij de vermelding, dat je zelf naar de eerste stop fietst en van de laatste stop weer naar huis. De kosten voor de arrangementen zijn een beetje zelf te bepalen omdat je zelf kiest van de kaart. De vrolijke picknick op de weide van Amelisweerd met een kist vol lekkere, veel zelfgemaakte hapjes kost bijvoorbeeld € 20.50 pp en voor een verfrissend karamel zeezout ijsje met wafeltjes bij Bij ons in ‘t Goy betaal je € 3.95 pp.

Het Lente Fiets Festijn is een vervolg op het Pinkster Fiets Festijn en het Zomer(s) Fiets Festijn en wordt georganiseerd door vrijwilligers van Fietsen voor mijn Eten Kromme Rijnstreek. Ook de Meimaand Fietsmaand actie 2021 en het Zomer Stempelen 2021 is georganiseerd door FvmE, binnenkort volgt Zomer Stempelen 2022. We zijn altijd op zoek naar partners, sponsors en vrijwilligers die mee willen organiseren! Meer info vind je op de website en op de zeer actieve FB groep met bijna 4.000 leden.

Info: https://fietsenvoormijneten.nl/evenement/het-lente-fiets-festijn-kromme-rijn/

Deze (horeca)bedrijven nemen deel:

Bij ons in ’t Goy, ‘t Goy

Wapen van Werkhoven, Werkhoven

Het Wapen van Odijk, Odijk

Theetuin de Winkel, Cothen

Wim Oskam Fruit, Werkhoven

Barista de Dominee, Schalkwijk

Natuur Geluk, Bunnik

IJsboerderij Vrederust, Driebergen

Afbeelding
Afbeelding
advertentie