Erfgoed festival 15 mei 2022

30 apr, 08:00 Activiteiten
Erfgoed Festival Schalkwijk
Erfgoed Festival Schalkwijk in 2019
Erfgoed Festival Schalkwijk in 2019

SCHALKWIJK De derde editie van het Erfgoedfestival Schalkwijk wordt gehouden op zondagmiddag 15 mei. Dit keer is een mix van verschillende muzieksoorten te horen op de drie forten in Schalkwijk, Honswijk, Werk aan de Korte Uitweg en Lunet aan de Snel. De initiatiefnemers willen Schalkwijk beter op de kaart zetten met dit kleinschalige evenement.

door Agnes Corbeij

In 2017 vond de eerste editie plaats, in 2019 de tweede. Ans Schevers is een van de oprichters van het Erfgoedfestival. Ze is geboren en getogen Schalkwijkse en laat haar dorp en omgeving graag zien aan wie maar wil. Jaren geleden richtte ze samen met Trees Vulto ook de klompenpaden op het Eiland van Schalkwijk op. Ans: ,,Het Eiland van Schalkwijk is prachtig, dat laten we graag zien.”

MUZIEK Toen de klompenpaden gerealiseerd waren, begon het dan ook al snel te borrelen. ,,De paden lagen er, maar we wilden ook graag dat ze meer gebruikt zouden worden. Hoe krijg je mensen naar Schalkwijk? Met muziek.” Zo ontstond het Erfgoedfestival, waarbij op boerderijen en in de kerk live muziek gespeeld werd. Het aantal bezoekers ..