Afbeelding
Bertie Boersma

pannenkoekenactie

Activiteiten

ODIJK Op dinsdag 1 maart is het Pannenkoekendinsdag, of Vette dinsdag, of Shrove Tuesday! Zomaar wat benamingen van de avond voor de vastentijd. Deze laatste avond werd van oudsher nog even flink gevierd met eten en drinken, voordat de sobere tijd tot aan Pasen aanbrak. Er moest een flinke voorraad vet worden aangelegd en alles in huis moest worden opgemaakt, vooral de traditionele ingrediënten van de voorraadkast: boter, melk, eieren, meel en suiker. Wat kon je daar nu beter van maken dan pannenkoeken?

,,Na het succes van vorig jaar is er dit jaar weer een Pannenkoekendinsdag”, vertelt dominee Bertie Boersma van het Witte Kerkje in Odijk.

Hoe werkt het? Bestel het aantal pannenkoeken dat je nodig hebt bij Jaap van der Plas via diaconie@pknodijk.nl of 030-6570706. Vermeld daarbij je naam, het aantal pannenkoeken dat je wilt en eventuele dieetwensen. Bestellen kan tot en met 27 februari. En kom dan op 1 maart tussen 17.00 uur en 18.00 uur je bestelling ophalen in de Meenthoek. ,,We maken er een feestje van: je krijgt een geheel verzorgd menu mee! In ruil voor een vrijwillige bijdrage voor De Voedselbank Kromme Rijn. Bij het ophalen van de bestelling kun je je donatie afgeven of je mag het overmaken naar rekeningnr. NL62 INGB 0000 1913 52 t.n.v. Diaconie Prot. Gem. Odijk te Odijk o.v.v. van ‘Voedselbank’.”

,,Gelukkig kunnen we weer samen eten, dus nodig je buurman, buurvrouw of goede vriend uit om bij jou te komen eten. Op 1 maart hoef je in elk geval niet na te denken wat je op tafel zet!’

advertentie