Prins Bright, Jeugdprins Huugie, President Roanaldo en President Polar!
Prins Bright, Jeugdprins Huugie, President Roanaldo en President Polar! CV de Rijnpinters

Prinsenbal Rijnpinters afgelast: bekendmaking in januari

17 november 2021 om 14:45 Activiteiten

BUNNIK Ruim voor de persconferentie van vrijdag 12 november maakte carnavalsvereniging De Rijnpinters bekend dat het Prinsenbal 2021 was afgelast. ‘Ons carnavalshart huilt’ stond er in de bekendmaking. 

Voorzitter Bjorn van Beek is desgevraagd duidelijk: ,,Ondanks dat we het feest binnen de toen geldende maatregelen gewoon konden houden, hebben we anders beslist. Omdat we het niet verantwoord vonden om onze gasten en onze vrijwilligers risico te laten lopen. Daarnaast hebben we onze verantwoordelijkheid naar Odijk toe. Het Dorpshuis en de Sport BSO als vaste gebruiker ervan, moeten veel doen om het in onze vaste accommodatie mogelijk te maken carnaval te vieren. Wij vonden het niet eerlijk als toch nog zou blijken dat het niet door kon gaan. Dan hadden zij al dat werk voor niets moeten doen. Dat was een belangrijke reden om vroegtijdig dit besluit te nemen. Dat was niet makkelijk, maar we staan er volledig achter.”

De Rijnpinters willen het prinsenbal nu op zaterdag 8 januari 2022 houden en dan hebben de trouwe donateurs met hun pas ook weer gratis toegang. ,,Nu maar hopen dat het dan mogelijk is”, aldus Bjorn die de mensen die positief op de afgelasting hebben gereageerd graag bedankt: ,,Daaruit blijkt dat carnaval in Odijk leeft en dat er veel mensen meeleven.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie