Sharon Dijksma sprak haar waardering uit voor het boek van Liesbeth Paardekooper.
Sharon Dijksma sprak haar waardering uit voor het boek van Liesbeth Paardekooper. Tieneke de Groot

Presentatie over mooie duurzame plekken in Utrecht

27 augustus 2021 om 15:00 Activiteiten

BUNNIK Bij tuinderij Amelishof in Bunnik presenteerde Liesbeth Paardekooper afgelopen woensdag haar boek Gelukkig Utrecht - op pad met duurzame doeners. Het boek gaat over de mooiste duurzame plekken in de stad. Ook burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma, was aanwezig.  

Liesbeth Paardekooper gaf zelf een inleiding over het boek. Ze vertelde over geluksplekken in de stad. Plekken waar je je meteen fijn voelt. Plekken die karakter aan de stad geven. Daarna vertelde ze over het waarom. Vrijwel altijd blijken er duurzame aspecten aan een geluksplek te zitten: goed voor de natuur/aarde, goed voor de mens dus.


Ze vertelde ook hoe we als mens zelf geluksplekken kunnen maken, versterken of beschermen, vandaar de term ‘duurzame doener’. Zoals ter plekke te zien is in Amelis’Hof, de tuinderij. Paardekooper: ,,Dat vraagt om inspanning. Zo’n plek komt er niet vanzelf: vele mensen werken er dag in dag uit. In de gids komen allerlei mensen aan bod die Utrecht al decennialang mooier maken.”


Boekpresentatie Liesbeth Paardekooper op tuinderij Amelishof - Tieneke de Groot


DOENERS Na dit onderdeel kwamen de duurzame doeners zelf aan het woord. De tuinders Michel Smits en Mariëlle Dings vertelden over hun geluksplek en gaven ook aan wat er nodig is om deze te behouden.  Ze deden daarbij een oproep aan de burgemeester om de pacht niet te verhogen, niet marktconform te maken. Ook andere duurzame doeners uit het boek kwamen naar voren en vertelden over hun geluksplek met een kritische toon richting de gemeente om deze te behouden.


Daarna nam de burgemeester het boek in ontvangst en sprak hele positieve mooie woorden. Ze zei dat het boek en het verhaal integriteit uitstraalt. En dat ze deze stadsgids als nieuwkomer in Utrecht graag gaat gebruiken om nieuwe plekjes te ontdekken. Dijksma was al een paar keer op landgoed Amelisweerd, onder meer om pannenkoeken te eten met haar kind.


Boekpresentatie Liesbeth Paardekooper op tuinderij Amelishof - Tieneke de Groot

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie