Dienstengebouw Museum Huis Doorn
Dienstengebouw Museum Huis Doorn Huis Doorn

Open Monumentendag: openstelling Dienstengebouw en parkwandeling landgoed

Activiteiten

DOORN Op zaterdag 11 september kun je in het kader van de Open Monumentendag 2021 een speciale parkwandeling maken op het landgoed Huis Doorn. Op deze datum wordt het Dienstengebouw voor het eerst opengesteld voor bezoek. 

Tussen 10.00 en 17.00 uur ben je van harte welkom om de parkwandeling te maken aan de hand van een flyer die je bij het poortgebouw ontvangt. De parkwandeling staat in het teken van “Rouw en herinnering”. Het thema sluit aan bij de nieuwe tentoonstelling “Rouw. Van keizerin tot corona” die van 1 oktober 2021 t/m 3 juli 2022 plaatsvindt in Museum Huis Doorn.

PARKWANDELING Tijdens de parkwandeling ontdek je waar de keizer is bijgezet, zie je de grafstenen van zijn geliefde hondjes en bezoek je de prachtige rozentuin, in 1921 vernoemd naar de overleden keizerin Auguste Victoria. Je komt ook langs de houthakkershut waar keizer Wilhelm II te vinden was om zijn conditie op peil te houden. 

De parkwandeling eindigt bij het Dienstengebouw. Het gebouw, in 1838 gebouwd, doet eerst dienst als koetshuis en hooischuur. In 1920 wordt het in opdracht van Wilhelm II in Chaletstijl verbouwd tot Dienstengebouw voor zijn personeel. Het gebouw staat nu leeg, maar in het gebouw zijn nog veel originele elementen te zien, waaronder de voormalige provisiekamer, twee eetzalen, de linnenkamer en dertien slaapkamers voor de personeelsleden. 

OPEN MONUMENTENDAG Zaterdag 11 september10.00 - 17.00 uurHet bezoek aan het Dienstengebouw en de parkwandeling is gratis. Wil je Museum Huis Doorn bezoeken dan gelden hiervoor de reguliere toegangsprijzen. Afhankelijk van de dan geldende coronaregels moet je hiervoor online een ticket reserveren. Het museum is vanaf 13.00 uur geopend.

advertentie