Rijk Roor en Raymond van Uppelschoten tijdens de schilderworkshop
Rijk Roor en Raymond van Uppelschoten tijdens de schilderworkshop Irene Okkerman

Odijkse monumentendag voor jong en oud

14 september 2020 om 10:56 Activiteiten

ODIJK Vele inwoners van Odijk e.o. hebben deelgenomen aan de activiteiten in het afgelopen weekend in Odijk. Op zaterdag zat de kerk stamp ’corona’ vol met mensen die genoten van het gevarieerde programma, dat was georganiseerd. 

Theetuin Tierelethee ontving op de zonnige zondagochtend de 15 deelnemers voor de fietstocht met Raymond van Uppelschoten op het terras. Om 12 uur vertrokken zij voor een rondje Odijk langs de plekken waar scholen hebben gestaan.

Na een korte rondleiding namen maar liefst 16 liefhebbers van thee deel aan de Tierelethee theeproeverij en genoten van bijzondere thee met een hapje. Een deelnemer zei na afloop, ‘ik heb met stijgende verbazing geluisterd, want ik wist niet dat er zoveel te vertellen was over thee’.

Om 14 uur startte de schilderworkshop door Rijk Roor in ’t Wapen van Odijk. Deze zat helemaal vol. Op Corona-afstand schilderde de deelnemers erop los. Monumenten in Odijk was het thema, 20 prachtige prentjes het resultaat. Iedereen had veel geleerd en ging tevreden naar huis.

Het klapstuk op het weekend was de prijsuitreiking van de Legowedstrijd voor kinderen van 6-12 jaar in de gemeente Bunnik. 19 kinderen hadden meegedaan en de meeste kinderen en hun ouders zaten met spanning te wachten op de uitslag. Er waren winnaars in drie categorieën. Joep won in de categorie ‘natuurgetrouw’ monument. Manuel had het mooiste ‘bestaande’ monument gemaakt en de jury vond het ‘verzonnen’ monument van Eloïse het allermooiste. 

De jury bestond uit Piet Koning, voorzitter van het comité, John Meyer, beheerder van de Barbarakerk en Myrte Keij, Legofan. Myrte reikte de prijzen uit. Voor alle andere deelnemers had het comité ook een klein prijsje, omdat iedereen zo z’n best had gedaan. De kinderen hopen dat er volgend jaar weer een wedstrijd wordt georganiseerd en dat zij hun bouwwerken dan wel in de Barbarakerk kunnen tentoonstellen, zoals eigenlijk de bedoeling was.

Kortom, het was een leerzaam en leuk weekend waar velen van genoten hebben.

De kinderen wachten in spanning op de uitslag van de Legowedstrijd
De fietstocht langs plaatsen waar vroeger scholen stonden begon bij Theetuin Tierelethee
De winnaar van de Legowedstrijd, Manuel
De schilder workshop van Rijk Roor werd goed bezocht
Winnares van de Legowedstrijd Eloise
De schilder workshop van Rijk Roor werd goed bezocht
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie