Anno’s Dagwinkel in Werkhoven helpt de Voedselbank

5 september 2019 om 15:26 Activiteiten Deel je nieuws


 

 

 

Van maandag 16 tot en met vrijdag 21 september a.s. houdt de Voedselbank Kromme Rijn een inzamelactie  bij Anno’s Dagwinkel op de Zwaanweg 17 in Werkhoven. Gedurende deze dagen staat er in de winkel een stelling met artikelen, waar de Voedselbank dringend behoefte aan heeft. Bezoekers van deze supermarkt worden verzocht één of meerdere van deze producten extra te kopen en aan de Voedselbank te doneren.

 

Hoewel het economisch beter lijkt te gaan, is er helaas een grote groep mensen, die van de Voedselbank gebruik moet maken.  Door bijvoorbeeld faillissement van het bedrijf waar zij werkten, raken nog steeds mensen werkeloos en komen niet meer aan de slag. Landelijk zijn er momenteel ruim 135.000 personen die op de hulp van de Voedselbank zijn aangewezen. In de Kromme Rijn streek is het aantal personen, die afhankelijk zijn van de Voedselbank, afgelopen maanden helaas erg gestegen naar ruim 140.

 

In onze regio zijn ruim 50 vrijwilligers actief om ervoor te zorgen dat er iedere week voedselpakketten leverbaar zijn voor de klanten van de Voedselbank. Ook op het landelijk hoofdkantoor van de Voedselbank, gevestigd in Houten, werken trouwens uitsluitend vrijwilligers.

 

De Voedselbank Kromme Rijn is afhankelijk van haar vrijwilligers, leveranciers die gratis producten leveren én van de steun van de bevolking. Daarom organiseert de Voedselbank dit soort  acties, omdat de voorraad van bepaalde producten nog al eens tekort schiet. Dit geldt met name voor langer houdbare artikelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie