Afbeelding
Landschap Erfgoed Utrecht

Landschap Erfgoed Utrecht: klompenpaden blijven populair

4 maart 2024 om 17:00 Activiteiten

UTRECHT Wandelen over Klompenpaden blijft populair. De cijfers van 2023 geven weer een mooi, positief beeld. Zo steeg het aantal online fans, wandelingen en betrokken vrijwilligers. Er werden 755.000 wandelingen gemaakt over de 157 Klompenpaden. Een hoogtepunt afgelopen jaar was het bezoek van het koninklijk paar aan het Appelpad in de Gelderse Vallei op 31 augustus.

Dankzij het werk van ruim 1.650 enthousiaste vrijwilligers liggen de 2.425 kilometers aan Klompenpaden er altijd goed bij. Deze onmisbare mensen leveren fantastische werk. Ze repareren overstapjes en paaltjes, snoeien en maaien, ruimen zwerfvuil op en zijn aanspreekpunt voor de grondeigenaren die zo’n 2.000 terreinen openstellen voor de wandelaars.

ONLINE EN OFFLINE POPULAIR

Het aantal online fans is inmiddels zo’n 16.000 op Facebook en 1.700 op Instagram. Deze mensen krijgen wekelijks wandelinspiratie en actuele informatie op hun tijdlijn. De populariteit van de Klompenpaden is ook te zien in andere media. De tv-serie ‘Klaas op Klompen’ bij Omroep Gelderland heeft alweer een derde seizoen en auteur Wim Huijser leverde een nieuw Klompenpadenboek op.

Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Landschap Erfgoed Utrecht ontwikkelen de Klompenpaden. De organisaties adviseren wandelaars om, voor ze op pad gaan, de gratis Klompenpaden app te downloaden of klompenpaden.nl te raadplegen voor actuele informatie. Deze website geeft ook impressies van de paden, laat gastenreacties zien en folders en routekaartjes. De website wordt vernieuwd in 2024.

LANG EN KORT

Klompenpaden zijn op allerlei plekken in de provincies Gelderland en Utrecht. Van het Groene Hart tot aan de Achterhoek, en van Eemland tot aan de Betuwe. De routes variëren van lang tot kort. Zo zijn er routes van 19, 21 of 27 km en van zo’n 3 tot 5 km waaronder 7 speciale kids paden. Zo is er voor elk wat wils!

Bekijk hieronder alles resultaten en volg Klompenpaden op sociale media:
Facebook: @Klompenpaden
Instagram: @Klompenpaden

Klompenpaden worden financieel mogelijk gemaakt door de provincies Gelderland en Utrecht, Gelderse en Utrechtse gemeenten, waterschappen en Nationale Postcode Loterij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie