Vluchtelingenkamp Moria
Vluchtelingenkamp Moria Rosa Voskens

Hopeloosheid op Lesbos

26 september 2019 om 14:55 Nieuws Deel je nieuws

Twee  vrijwilligers vertellen over hun aangrijpende ervaringen afgelopen zomer 

Een niet te bevatten getal: 10.000 mensen die in een kamp in Europa leven zonder voldoende basale voorzieningen aangezien er maar ruimte is voor 3000 vluchtelingen. Leven op Lesbos (Griekenland). Je kunt het bijna geen leven noemen. De boten met vluchtelingen blijven komen. Er zijn momenteel meer vluchtelingen in Griekenland dan op het hoogtepunt van de crisis in 2015/2016, met één groot verschil: nu zitten ze muurvast, toen mochten ze door. 

Stichting Bootvluchteling is één van de organisaties die de vluchtelingen ter plaatse helpen. Deze stichting is geheel afhankelijk van donaties en werkt puur met vrijwilligers: artsen/verpleegkundigen voor de medische zorg en anderen vormen het psychosociale team. Zij runnen een community centrum met school, bibliotheek, trainingen, activiteiten voor vluchtelingen e.d. (https://bootvluchteling.nl). 

Rosa Voskens (arts) en Anne Boomsma (studiecoördinator) hebben deze zomer, vanuit Stichting Bootvluchteling, in het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos gewerkt. Zij willen graag de huidige, schrijnende situatie meer onder de aandacht brengen. 

Op uitnodiging van de Nicolaaskerk delen zij hun indrukwekkende ervaringen op zondag 6 oktober 2019  tussen 19.00 - 20.00 uur in de Nicolaaskerk te Odijk.  Een ieder is van harte welkom. Toegang gratis, na afloop koffie en thee. 

De H. Nicolaaskerk in Odijk is al meer dan 55 jaar voor velen van waarde. Naast de vertrouwde vieringen op zondagmorgen vinden er ook tal van andere activiteiten plaats. Dit najaar start in deze kerk ook een zondagavondprogramma. Iedere eerste zondagavond van de maand is iedereen die op zoek is naar zingeving, samenzijn en inspiratie van harte welkom. Na afloop is er altijd koffie en thee.

 “Hopeloosheid op Lesbos” is de eerste avond in deze reeks. Voor het volledig programma: zie www.nicolaaskerkodijk.nl. Voor meer info: vitaliteit.nicolaaskerkodijk@gmail.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie