Deze manier van beregening is in odijk binnekort verleden tijd
Deze manier van beregening is in odijk binnekort verleden tijd Sporthuis

Start verbeteren sportpark Singelpark

6 april 2018 om 10:40 Sport/sport Deel je nieuws

Deze zomer gaat Sporthuis Bunnik het tweede veld van SV Odijk renoveren. De gemeente heeft daarvoor een krediet beschikbaar gesteld. Naast deze renovatie wordt ook een geheel nieuwe beregeningsinstallatie aangelegd. In 2019 wordt vervolgens het eerste veld gerenoveerd en voorzien van sproeiers. De renovatie moet tot een hoogwaardig speelveld leiden.

Kunstgras trainingsveld

Eind april wordt duidelijk of er daarnaast een kunstgrastrainingsveld wordt aangelegd, op dit moment worden de laatste afspraken over de financiering gemaakt. Lukt het niet, dan wordt er gekeken naar een alternatieve oplossing. De betrokken partijen hebben er echter alle vertrouwen in dat het nu lukken gaat!

Renovatie veld 2

Veld 2 krijgt een toplaagrenovatie. Met de renovatie wordt de waterdoorlatendheid verbeterd en krijgt het veld een hele nieuwe grasmat. Daar wordt begin mei mee gestart, het totale traject duurt tenminste veertien weken. De eerste weken wordt het onkruid intensief bestreden. Vervolgens wordt er gefreesd, geprofileerd, aangeblokt en ingezaaid. Daarnaast wordt het drainagesysteem gecontroleerd, uitgebreid, schoongespoeld en waar nodig gerepareerd. Geheel nieuw is de beregeningsinstallatie die op ons park wordt aangelegd. Naast een nieuwe pomp worden in het nieuw veld sproeiers aangebracht. Dat betekent dat er niet meer met slangen gewerkt hoeft te worden, maar de beregening letterlijk uit het veld komt. Om de kwaliteit van de renovatie te waarborgen wordt het veld vooraf, tijdens de aanleg en achteraf onafhankelijke gekeurd door ISA Sport. Medio juni zijn de werkzaamheden klaar en moet de natuur aan de slag. Als de zomer meewerkt komt het veld begin september weer beschikbaar.

Onderhoud veld 1, toekomst pupillenveld

Veld 1 wordt vanaf medio mei in onderhoud genomen, zodat dat aan het begin van het seizoen weer beschikbaar is. In 2019 wordt ook dat veld gerenoveerd en komt daar ook een beregeningsinstallatie in het veld.

Komt het kunstgrasveld er, dan wordt het pupillenveld door de vereniging afgestoten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie