Celeritas stelt overwinning veilig in slotseconde

8 maart 2020 om 22:29 Overig Deel je nieuws

Nadat vorige week in de laatste secondes van de wedstrijd uit een strafworp de winst werd behaald gebeurde dit nu weer in de thuiswedstrijd tegen de Meeuwen uit Berkel en Rodenrijs. Het doelpunt in de laatste seconde viel nu na een goed opgezette en fraai afgeronde aanval, het was Tijmen Bruggeman die met zijn schot de 28 - 27 overwinning binnen haalde. Op de ranglijst stonden de Meeuwen één plaats hoger dan de ploeg uit Bunnik, in de gehele eerste helft was er geen sprake van enig kracht verschil. Wat opviel was dat de gasten in hun aanvalsspel meer variatie brachten en ook creatiever met de kansen omgingen, terwijl Celeritas juist verdedigend sterker was. Het was dan ook een gelijk opgaand spelbeeld in de eerste helft waarbij het verschil in doelpunten nooit groter werd dan twee. Bij de stand 16 - 15 voor Celeritas werd er gerust. In het begin van de tweede helft weer een zelfde spelbeeld, halverwege deze speelhelft verknalde Celeritas binnen 1 a 2 minuten drie opgelegde kansen terwijl de Meeuwen wel hun kansen benutten en een 20 -23 voorsprong namen. Bij het ingaan van de laatste 5 minuten kwam Celeritas bij 25 - 25 langszij, daarna volgde een spannende slotfase, in de laatste minuut bij 27 - 26 kwamen de gasten alsnog op 27 - 27. In de resterende secondes was het Celeritas dat met een snelle en goed opgezette aanval net voor het eindsignaal de 28 - 27 zege veilig stelde. de bal werd daarna niet meer uitgenomen. Komend weekend zijn er geen wedstrijden, 22 maart is de uitwedstrijd tegen de Amsterdamse studenten US.