Celeritas op sensationele wijze naar winst

1 maart 2020 om 14:54 Overig Deel je nieuws

Zaterdagavond in Ridderkerk heeft Celeritas in de  laatste seconde van de wedstrijd tegen Drechtsteden de overwinning behaald. In de laatste halve minuut waren het de broers Maarten en Tijmen Bruggeman die een belangrijke rol speelden. Maarten in het doel stopte op zeer fraaie wijze een uitval van de thuisploeg, Tijmen verzilverde in de laatste seconde een strafworp wat een 31-32 overwinning betekende.

Celeritas begon zeer slap aan de wedstrijd, binnen de kortste keren leidde Drechtsteden met 5-1 en leek het een makkelijk avondje te gaan worden voor de thuisploeg. Nadat Celeritas verdedigend de zaak op de rails had kwamen zij terug tot  6 - 6, vanaf dat moment gaven de ploegen elkaar weinig toe en werd er gerust bij de stand  15-14. Na rust een gelijk opgaande strijd waarbij de ploegen om en om de leiding namen. Vanaf 26 - 26 werd het spel chaotisch en hectisch, Celeritas kwam nog op 26 - 28, Drechtsteden vocht zich terug tot 29 - 29`. Met nog 30 seconden te gaan was het 31 - 31 met de thuisploeg in balbezit, een fraaie redding van Maarten Bruggeman zorgde er voor dat Celeritas op de been bleef. De ontknoping kwam in de laatste 10 tellen toen een speler van de thuisclub op onreglemaire wijze Celeritas een doelkans ontnam. Een rode kaart voor de overtreder en strafworp voor  Celeritas, Tijmen Bruggeman voltrok het vonnis en stelde hiermee de 31 -32 overwinning veilig. Deze slotfase is een copie van de dames handbalfinale tijdens het wereldkampioenschap in december vorug jaar. Door deze overwinning komt Celeritas terug in de middenmoot. Zondag om 13.10 uur speelt Celeritas in de Tol tegen de Meeuwen, deze ploeg heeft 1 punt meer dan Celeritas.