Aanvallend moet het bij Celeritas mannen beter

2 februari 2020 om 23:23 Overig Deel je nieuws

Zondag kwam het op de derde plaats staande Gemini uit Zoetermeer op bezoek in Bunnik, een van de drie kampioens kandidaten. Voor Celeritas van belang dat er weer eens een overwinning behaald gaat worden, de ploeg is inmiddels afgezakt naar de 9e plaats, het spelen van degradatiewedstrijden dreigt. Celeritas kende een start met nogal wat pech, de eerste aanval belandde op de paal, de tweede knalde op de lat en de derde ging rakelings langs het Zoetermeerse doel. Ondanks het sterk combinerende aanvalsspel van Gemini kon Celeritas tot bijna het einde van de eerste helft goed blijven volgen tot de stand 8 - 8. In deze laatste minuten toen de gasten 2 strafworpen achter elkaar kregen ging het bij Celeritas fout, in de resterende slotminuten bouwde Gemini hun voorsprong uit naar 9 - 13. Terug uit de kleedkamer overdonderden de gasten Celeritas, binnen  5 minuten stond er 10- 17 op het scorebord. De Bunnikse ploeg wist zich nog wel te herstellen en brachten het verschil nog wel terug tot 3 doelpunten. Vooral aanvallend kwam Celeritas tekort, er was geen sprake van goed opgezette aanvallen en ook door onnodig balverlies kwam Gemini te eenvoudig in balbezit en strafte dit dan ook af. Met een 29 -26 overwinning keerden de gasten huiswaarts en blijven kans houden op de titel. Zaterdagavond speelt Celeritas in Hellevoetsluis tegen het onderaan staande Helius, hier kan gewonnen worden als er meer zorg aan de aanval opbouw besteed wordt