Menzo Derks scoort vanaf de cirkel 15 - 20
Menzo Derks scoort vanaf de cirkel 15 - 20 Anne van Vegchel

Weer verlies voor de mannen van Celeritas

12 januari 2020 om 23:44 Overig Deel je nieuws

Na een voortvarende competiestart hebben  de mannen van Celeritas zaterdagavond hun derde nederlaag op rij geleden,  met nog drie andere ploegen zijn zij maar één punt van een mogelijke degradatieplaats verwijderd. In de sporthal Zuilen was het Utrechtse HMS de tegenstander het team waarvan in de thuiswedstrijd van nog was gewonnen. Na een stroeve start kwam de Bunnikse ploeg na ruim een kwartier op gelijke hoogte bij de stand 7-7. Daarna liet Celeritas zien wat hun sterkste wapen is, n.l. de snelle spelhervattingen binnen enkele minuten tijd was er de voorsprong van 7 - 11 opgebouwd, HMS had geen antwoord op het Celeritas offensief waardoor Celeritas met een 13 - 18 voorsprong de rust in ging. Direct in de tweede helft liet HMS zien dat zij zich niet zomaar gingen overgeven en Celeritas kreeg steeds minder kans om hun snel aanvalsspel te spelen. het was de thuisploeg dat Celeritas steeds meer onder druk zette en steeds dichterbij kwam. Toen Celeritas ook nog twee 7-m worpen niet wist te verzilveren zag HMS dat er winst mogelijk heden waren. Met nog minder dan 10 minuten te spelen kwamen de ploegen bij 26 - 26 op gelijke hoogte, HMS ging direct door en nam een voorsprong van 2 doelpunten. Celeritas ging risico nemen om het tij nog te keren maar HMS gaf hun voorsprong niet meer uit handen en won met 31 - 29. Zondag als de reserves van Hercules uit Rijswijk in Bunnik op bezoek komen zal er gewonnen moeten worden om niet verder in de gevarenzone te komen.