De geheel vrij gespeelde Rick Bruggeman verkleind de achterstand tot 9 - 13
De geheel vrij gespeelde Rick Bruggeman verkleind de achterstand tot 9 - 13 Anne van Vegchel

Celeritas mannen komen sterk terug

10 november 2019 om 22:43 Overig Deel je nieuws

Na de wat mindere resultaten van de afgelopen weken heeft Celeritas zondag in eigen huis een verdiende overwinning behaald op het lager geplaatste Helius uit Hellevoetsluis. Deze overwinning kwam niet bepaald makkelijk tot stand, de eerste helft was duidelijk voor de gasten. Vanaf het begin van de wedstrijd keek Celeritas tegen een achterstand aan, na 20 minuten spelen was er zelfs een verschil van 6 doelpunten bij de stand 7 - 13. Aanvallend had Celeritas problemen met de stugge verdediging van de gasten, om te trachten tot scoren te komen werd er aanvallend te gehaast gespeeld waardoor de zuiverheid ontbrak. In het laatste minuten van de eerste helft zag Celeritas kans om wat terugte doen maar kon niet verhinderen dat Helius met een 12 - 15 voorsprong kon gaan rusten. Na de rust begin Celeritas niet dezelfde fout als in de eerste helft, aanvallend werd er duidelijk met meer overleg gespeeld en minder risico genomen. Dit resulteerde na 10 minuten spelen in een 17 -17 gelijke stand, daarna was het Celeritas dat het betere van het spel had en voor het eerst aande leiding kwam. Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en werd door snelle spelhervattingen uitgebouwd tot een verdiende 28 - 24 overwinning. Volgende week zondag om 14.00 u komt Drechtsteden in Bunnik op bezoek, deze ploeg staat op een gedeelde 4e plaats met Celeritas.