Winst voor Celeritas met een smetje

4 februari 2018 om 22:59 Sport/sport Deel je nieuws

In sporthal de Tol ontving Celeritas het Haagse SOS-Kwieksport wat op de ranglijst een plaats onder Celeritas op de zesde staat staat, voor Celeritas van belang om zich op de huidige positie te handhaven. Beide ploegen begonnen in een aftastende houding, Celeritas met een vrij jong team tegen de wat oudere gasten met veel lengte in de ploeg waaraan Celeritas aanvallend wat moeite had. Na de wat rustige aanvangsfase was het Celeritas dat het heft in handen nam en na ruim een kwartier een 7-3 voorsprong had opgebouwd.

In deze fase was het de Celeritas keeper Maarten Bruggeman die zich wist te onderscheiden met fraaie reddingen waaronder het stoppen van een strafworp. Uitsluitingen bij Celeritas zorgde er voor dat met nog 5 minuten te spelen de gasten wisten terug te komen tot 9-9. In de laatste minuten voor de rust herstelde Celeritas zich en zocht met een 13-10 voorsprong de kleedkamer op.

Celeritas kwam niet sterk uit de kleedkamers, nadat er een kwartier verstreken was gaf het corebord een 16-16 stand aan. Vanaf dat moment werd de wedstrijd er niet beter op,  het aantal overtredingen nam toe, evenals de tijdstraffen. Het was aan de goed leidende scheidsrechters te danken dat de wedstrijd niet ontspoorde. Celeritas bleef echter steeds aan de positieve kant van de score. Met nog ruim 10 minuten te gaan dreigde de vlam in de pan te slaan, de Celeritas speler van Marrokaanse afkomst Hicham El Kandsi die al langer werd geprovoseerd kwam met een tegenstander ten val. De reactie van beide spelers zorgde voor de nodige opwinding, dankzij het optreden van zijn medespelers werd erger voorkomen, de scheidsrechters namen de juiste beslissing> Beide diende het speelveld te verlaten. Toen het spel weer hervat werd leidde Celeritas met 20-18, een aantal onbegrijpelijke fouten zorgde er voor dat met 20-20 beide ploegen op gelijke hoogte kwamen. In de nog resterende 2 minuten was het Celeritas dat met snelle hervattingen een 23-21 overwinning veilig stelde, waarbij het laatste doelpunt viel in de slotseconde.

Zondag wacht Celeritas een zware wedstrijd, zij gaan dan naar koploper Helius in Hellevoetsluis.