Grote en verdiende zege Celeritas

17 maart 2019 om 22:57 Sport/sport Deel je nieuws

In Vleuten werd de streekderby Leidsche Rijn - Celeritas mannen gespeeld, dit werd voor de Bunnikse ploeg een ruime en verdiende overwinning. De thuisploeg werd op snelheid geklopt, zij hadden geen enkele grip op de snelle fast-break die door Celeritas zeer succesvol werd gespeeld. Het waren wel de gastheren die na 4 minuten de score opende nadat Celeritas reeds driemaal in de gelegeheid was geweest om dit te doen. Het snelle aanvalsspel wat Celeritas daarna liet zien brachten de Bunnikse mannen binnen het kwartier op een 1-7 voorsprong. Leidsche Rijn deed nog wel wat terug maar door het snelle spel van Celeritas konden zij niet dichterbij komen. in de laatste minuten van de eerste helft deed Celeritas er een schepje boven op en ging met een 8-17 voorsprong rusten.

Na de hervatting bleef het verschil van 9 a 10 doelpunten een tijdje gehandhaafd tot halvere de 2e helft. Celeritas met snelle lopers bracht de thuisploeg regelmatig in problemen, met hun snelheid konden de spelers van de thuisploeg niet meekomen zo kon Celeritas steeds verder uitlopen. Uiteindelijk klonk het eindsignaal bij de stand van 17-33, voor Celeritas een verdiende overwinning.

Doordat koplloper HVOS in Volendam gelijk speelde staan Ventura en HVOS met 30 punten samen aan de leiding, gevolgd door Celeritas met 28 punten, dit met nog 2 speelrondes te gaan. Zondag komt om 13.00 uur het reeds gedegradeerde Orion uit Heinkeszand naar Bunnik, hier tegen mag Celeritas geen fout maken.