Celeritas overtuigend naar winst

10 maart 2019 om 23:22 Sport/sport Deel je nieuws

Zondag speelde de mannen van Celeritas tegen een reserve team van de handbalgrootmacht Kras/Volendam, een team met veel jonge en snelle spelers waarvan er bij zijn die de top wel zullen halen. Direct na het begin signaal waren het de Volendammers die lieten zien dat het voor Celeritas niet zo maar een gewonnen wedstrijd zou gaan worden. Het waren de gasten die al snel de leiding namen, na ruim 10 minuten spelen kwam Celeritas langszij bij 4-4, zij gingen daarna door en kwamen op 10-7. Een korte inzinking bracht beide teams met nog 3 minuten te spelen tot de rust weer op gelijk voet bij  13-13. In tijd die nog reste voordat de kleedkamers opgezocht zouden gaan worden denderde Celeritas over de Volendammers heen en ging rusten met een 17-13 voorsprong. Terug uit de kleedkamers ging het spel gelijk op en bleef de voorsprong van 4 doelpunten gehandhaafd tot halverwege de 2e helft. Daarna was het Celeritas wat een grotere voorsprong nam bij 30-22 en de overwinning veilig stelde. In de resterende tijd werd het spel van Celeritas laconieker en soms heel nonchalant waardoor de Volendammers wat terug konden doen. Verder dan de eindstand van 36-31 kwamen zij niet. Door deze overwinning blijft Celeritas op der derde plaats met een achterstand van 3 punten op HVOS uit Spijkenisse. Komend weekend is de uitwedstrijd in Vleuten tegen Leidsche Rijn.