Het elftal van AURORA voor aanvang van de wedstrijd tegen SCHALKWIJK.
Het elftal van AURORA voor aanvang van de wedstrijd tegen SCHALKWIJK. peter Beemer

AURORA wint Krommerijn streekderby tegen SCHALKWIJK

26 november 2018 om 14:23 Sport/sport Deel je nieuws

AURORA 1 - SCHALKWIJK 1  5-1

In Werkhoven wilde SCHALKWIJK wel voor een stunt gaan zorgen. AURORA dat vorige week van de mat werd gespeeld  door AMSVORDE hoopte ondanks het ontbreken van het centrale verdedigingsduo de aansluiting met de ploegen 1 t/m 3 van de ranglijst te behouden. Trainer Henne Florie had een basisplaats ingeruimd voor de 17 jarige jeugdspeler Daen van Dijk, die meer dan verdienstelijk speelde.

In de beginfase deelde SCHALKWIJK enkele speldenprikken uit op het doel van Aron van de Berg die zijn ploeg na 10 minuten spelen op de been hield nadat een speler van SCHALKWIJK een grote kans kreeg. AURORA kwam daarna beter in het spel en wist na ruim een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong te komen. De scheidsrechter besloot een strafschop te geven nadat een verdediger de bal via zijn voet en vervolgens tegen de hand en gezicht, had gekregen. Sander de Bruin schoot de strafschop feilloos binnen. De Schalkwijkers waren boosheid en tegenslag nog aan het verwerken toen Jeffery Renzenbrink 1 minuut later de 2-0 liet aantekenen. AURORA ging door met aanvallen en zag een schot van Jeffery Renzenbrink gestopt worden door de Schalkwijkse keeper. Deze had enkele minuten later geen schijn van kans op de wonderlijke treffer van Glenn Molenaar die de bal vanuit een voorzet achter zijn standbeen in het doel knalde. Glenn Molenaar was daarna nog enkele keren zeer gevaarlijk voor het doel van SCHALKWIJK gekomen maar zijn schoten werden gestopt door de keeper. Kort voor de rust had Glenn wel succes nadat hij enkele verdedigers zijn hielen had laten zien verraste hij de keeper met een fraai schot in het doel.
Na rust probeerde SCHALKWIJK iets terug te doen maar zonder veel overtuiging. Een doelpunt van Daen van Dijk werd afgekeurd wegens hands en aan een fraaie aanvallende actie van Glenn Molenaar kon hij geen goed gevolg geven. De spitsen van SCHALKWIJK hadden hun vizier niet op scherp staan. Jeffery Renzenbrink schot de bal uit de draai op de paal  en daarmee kwam SCHALKWIJK opnieuw goed weg. Invaller Joris Pronk werkte de bal in zijn eigendoel en bij een volgende aanval werd Milton van Dam in de 16 onderuit gelopen welke bestraft werd met een strafschop en een 2e gele kaart voor een verdediger van SCHALKWIJK. Sander de Bruin schoot de strafschop onhoudbaar tegen de touwen. Met 10 man kon SCHALKWIJK geen vuist meer maken en vond AURORA het wel best. Een grote kans was er nog voor Glenn Molenaar maar zijn inzet ging rakelings langs de paal.

Jeugdspeler Daen van Dijk in duel met zijn directe tegenstander.
Glenn Molenaar op weg naar zijn tweede doelpunt van de wedstrijd.