Celeritas verrassend sterk tegen lijstaanvoerder

19 november 2018 om 00:30 Sport/sport Deel je nieuws

De thuiswedstrijd tegen de lijstaanvoerder Hercules uit Rijswijk leek op papier een te grote opgave te gaan worden voor Celeritas. Na een voorzichtige start nam Celeritas direct de leiding en stond die ook niet meer af, al werd de voorsprong de eerste helft niet groter dan 2 doelpunten. De voorsprong had groter moeten zijn omdat Celeritas tweemaal faalde vanaf 7-meter. Toen bij de stand 16 - 14 de kleedkamers werden voor de rust, kon ieder die als Celeritas supporter op de tribune zat tevreden zijn over het vertoonde spel. De eerste minuten van de tweede helft gaven een zelfde beeld als in het eerste half uur, daarna ging Celeritas spelen op de snelle uitvallen en spelhervattingen. Het waren de jonge en snelle Celeritas spelers die de gasten op snelheid klopten. Halverwege de tweede helft werd er een riante 26-20 voorsprong bereikt, Celeritas zag door het snelle aanvalsspel meer mogelijkheden, in het laatste kwartier werd de score opgevoerd en een verdiende 35 - 23 overwinning behaald. Na 7 speelrondes staan er 4 ploegen met 10 punten aan de leiding, gevolgd door 3 teams met 8 punten waaronder Celeritas. Zondag gaan de mannen van Celeritas naar Volendam waar zij een van de reserve team van deze handbal grootmacht ontmoeten.