Mannen Celeritas met de hakken over de sloot

30 september 2018 om 23:11 Sport/sport Deel je nieuws

In sporthal de Tol traden de Celeritas mannen aan tegen de reserves van de Amsterdamse studenten US.

Na een voortvarende start leek een Bunnikse overwinning voor de hand te liggen, na 7 minuten stond er een 5-1 voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord. Toen de Amsterdammers overschakelde naar een 5-1 verdediging kreeg de Celeritas aanval het moeilijk om tot scoren te komen. Halverwege de eerste speelhelft was bij 5-5 de stand gelijk getrokken. Daarna volgde er een gelijk opgaand score verloop en leek het bij rust een gelijke stand te gaan worden. Balverlies in de Celeritas aanval bracht US in slotfase op een 10-11 ruststand. Terug uit de kleedkamer was het US wat het spel in handen nam en binnen 10 minuten een 13-16 voorsprong nam. Voordat echter de tweede helft halverwege was leidde Celeritas met 18-17, daarna gingen beide teams voor de volle winst> Door gehaast spel maakten beide teams nogal eens fouten die dan ook werden afgestraft . Het spel werd er niet beter op maar de spanning nam toe. Celeritas ging de laatste 4 minuten in met een 23-20 voorsprong, US vocht zich terug en bij het ingaan van de laatste minuut bij 24-22 kreeg US een strafworp te nemen die werd gemist. In de daar op volgende aanval wisten ze alsnog op 24-23 te komen. Een fraaie redding van de Celeritas keeper Ron Rutgers 6 seconde voor het eindsignaal bracht Celeritas de overwinning in deze eerste competitiewedstrijd. Zondag wacht in Spijkenisse HVOS, ook zij wonnen hun eerste wedstrijd.