Het Valentijnsdiner in Nederland
Het Valentijnsdiner in Nederland Andy Kuzma

Onderzoek: Dit staat vanavond op het Valentijnsmenu

14 februari 2022 om 15:19 Lokaal Deel je nieuws

Liefde en eten is een sterke combinatie en een huisgemaakt diner met degene van wie we houden zal voor velen op het menu staan deze Valentijnsdag. Maar wat zijn de gerechten die het meest worden gegeten? De digitale tijdschriftabonnementsapp Readly onthult naar welke recepten het meeste wordt gezocht in aanloop naar de meest romantische dag van het jaar.

Met meer dan 6.300 titels op het platform zag Readly het afgelopen jaar een aanhoudende interesse in de kookcategorie. Uit de data blijkt dat zoekopdrachten naar recepten in de aanloop naar Valentijnsdag in Nederland vooral worden gedomineerd door comfortgerechten als huisgemaakte pizza, hamburgers en zoetigheden. Ook vegan en keto gerechten zijn populair.

Top 10 meest gezochte recepten voor Valentijnsdag:

1.         Vegan

2.         Brood

3.         Frambozentaart

4.         Keto

5.         Pizza

6.         Cheesecake

7.         Kip

8.         Boerenkool

9.         Beetroot cake

10.      Hamburger

”De pandemie heeft ervoor gezorgd dat we hunkeren naar stevige maaltijden en comfort food en velen zullen dit ook kiezen voor Valentijnsdag. Koken is al een favoriete hobby en blijft nog steeds groeien in populariteit,” vertelt Madelein Hiensch, Partnership Manager Nederland bij Readly.

Ondanks dat vegan op 1 staat bij de recepten waar het meest op werd gezocht zijn de meest opgeslagen recepten in 2022 niet bepaald vegan:

1.         Butter chicken

2.         Shepherd’s pie

3.         Pittige gebakken kip

4.         Pittige pompoensoep

5.         Kipfricassee

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie