Yogadocent Marieke Hengelaar van Yogastudio De Orbit
Yogadocent Marieke Hengelaar van Yogastudio De Orbit Jaap Schuurman

Yoga helpt je een druk en vol leven beter aan te kunnen

9 februari 2022 om 15:46 Lokaal Deel je nieuws

Yoga is hip en populair. En dat het je spieren versterkt en je lichaam meer flexibel maakt is tegenwoordig algemeen bekend. “Maar de werking van yoga gaat nog verder. Zo helpt een wekelijkse yogales om een druk en vol leven beter aan te kunnen. Want wat je op de mat leert neem je mee in je dagelijkse leven”, vertelt Marieke Hengelaar, eigenaar van yogastudio De Orbit, gelegen aan de rand van Odijk. We spraken haar over het belang van yoga in tijden van meer drukte.

Stress is van alle tijd. En nu agenda’s weer voller zijn dan voorheen, zal het gevoel van stress weer groeien. Ook Marieke ziet het om haar heen gebeuren. “We gaan weer steeds vaker schipperen tussen kantoor, sociale verplichtingen, sporten, buitenschoolse activiteiten van de kinderen en ga zo maar door. Yoga zorgt ervoor dat je een moment van ontspanning hebt waarin je alles even kan laten voor wat het is. Dit helpt om balans en plezier te houden bij de dingen die je doet.”

Het is wetenschappelijk bewezen dat als je regelmatig yoga doet dit bijdraagt aan je mentale gezondheid. Toch? “Dat is waar, yoga helpt om ons hoofd rustig te krijgen en te houden. Onze gedachten gaan soms zo heen en weer, als een aapje die van tak naar tak springt. Ik noem dat onze monkey mind. Het is dan moeilijk om je ergens op te focussen. Als je regelmatig yoga beoefent merk je dat je die monkey mind beter kunt temmen. Waardoor je je beter kunt focussen op bijvoorbeeld het lezen van een boek of het afronden van een taak op je werk.”

Het herkenbare ronde gebouw van Yogastudio De Orbit ligt in de weilanden tussen Odijk, Zeist en Driebergen. Het team van De Orbit bestaat uit gecertificeerde yogadocenten met ieder haar eigen yogastijl en manier van lesgeven. Er zijn meerdere momenten in de week dat er les wordt gegeven, zowel in de ochtend als in de avond. Na elke les wordt er gezamenlijk een kopje thee gedronken. Ook worden er regelmatig workshops georganiseerd, bijvoorbeeld voor het verbeteren van je slaap dankzij yoga.

Wil jij beginnen met yoga of ben je nieuwsgierig geworden naar de positieve werking van yoga? Het team van De Orbit nodigt je uit voor een proefles. Zo kan je laagdrempelig de voordelen van yoga ervaren. Boek de proefles via www.deorbit.nl. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie