Lancering Limesbrood
Lancering Limesbrood Vroeg

Boerenmarkt bij Vroeg

5 september 2021 om 14:44 Lokaal Deel je nieuws

Zaterdag 11 september vindt in Bunnik van 10-16uur de traditionele boerenmarkt bij Vroeg weer plaats. In het bunkerveld naast Vroeg zullen boeren en producenten uit de regio hun waren laten zien, ruiken en proeven. Het beste wat de Kromme Rijnstreek te bieden heeft aan heerlijke kazen, worsten, verse groenten, fruit, zoetigheden en andere mooie producten.

jong & oud

Er is voor iedereen iets te doen tijdens deze markt. Het belangrijkste is natuurlijk dat bezoekers de heerlijkste en eerlijkste producten uit de regio zien, ruiken en proeven. Boeren en producenten uit de streek rond Bunnik zijn present tijdens de boerenmarkt. Onder andere de volgende bedrijven staan in de tuinen van Vroeg: Vernooij Fruit - Kaasboerderij De Brienenshof – Hommeles bierbrouwerij uit Houten - Vroeg met bakkerij producten – Utrechts Zwamsap – Knoflook enzo! – Truffelproducten van ViaViv – Notenfabriek - Madame Paté met eigengemaakte paté’s – Biologische wijnen van Weldam Wines – Pindakaas van Max – Oudwijker kazen - en vele anderen.

Er is deze dag ook aan de kinderen gedacht, zo zijn er een springkussen, pony rijden en de Grabbeltonboer aanwezig.

Romeins Limesbrood

Tijdens de boerenmarkt lanceren de bakkers van Vroeg het “Limesbrood”. Een traditioneel op de stenenvloer gebakken desembrood van de oergranen Spelt en Roodkorn en met de oude smaakmakers anijs en komijn. Met dit brood viert Vroeg dat de Neder-Germaanse Limes nu ook tot het Unesco Werelderfgoed behoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie