Groep 7/8 Beurthonk klaar voor actie
Groep 7/8 Beurthonk klaar voor actie Heidi van den Brinj

Beurthonk ruilt zwerfafval in voor Happy Stones

29 april 2021 om 18:11 Lokaal Deel je nieuws

Hebben jullie al gezellige Happy Stones gespot in het dorp? Dan komen ze zeer waarschijnlijk bij de leerlingen van groep 7/8 van Beurthonk vandaan. 

Deze klas heeft in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen zelf nieuwe politieke partijen opgericht gericht op; duurzaamheid, klimaat en natuur. Hiervoor bedachten de leerlingen actiepunten op zowel landelijk als gemeentelijk niveau.

Er zijn mooie initiatieven ontstaan. Zo was er onder andere het idee dat iedere partij een opruim/opschoon dag wilde organiseren binnen onze eigen woonplaats.
Hiervoor hebben de leerlingen zelf de gemeente benaderd om materiaal beschikbaar te stellen.

Een van de leerlingen verraste onlangs haar klasgenoten middels persoonlijke Happy Stones. Hier werd iedereen vrolijk van. Zo ontstond het idee om, op de plekken waar de leerlingen van groep 7/8 deze dag zwerfafval gingen opruimen, zwerfkeien (Happy Stones) terug te plaatsen. 

Vandaag was deze opschoondag. Met een onmisbare outfit, prikstokken en een flink aantal vuilniszakken hebben de leerlingen van Beurthonk een hoop rommel opgeruimd en Happy stones verspreid in het dorp. Mocht u zo'n steen treffen, leg deze steen dan met een glimlach op een nieuwe plek in Odijk neer. Zo wordt Odijk steeds een beetje schoner en mooier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie