Kanovaren bij hoog water in Wijk bij Duurstede
Kanovaren bij hoog water in Wijk bij Duurstede Anita Blees

Kanovereniging Dorestad bestaat 30 jaar

10 februari 2021 om 21:16 Lokaal Deel je nieuws

30 jaar geleden (14 februari 1991) is KV Dorestad opgericht door Peter van der Spek en Piet Hart.

Sinds de oprichting hebben de leden al vele kanotochten samen ondernomen. Soms gewoon een uurtje peddelen vanuit het clubhuis, een andere keer  een langere (meerdaagse) tocht in een andere mooie omgeving waarbij de kano’s meegaan op de kanokarren.

De meer ervaren leden helpen de onervaren kanoërs, waardoor het altijd voor iedereen leuk en ontspannen is. Lid worden van KV Dorestad is laagdrempelig omdat de club over leen kano’s beschikt. Een nieuw lid hoeft dus geen eigen kano te hebben. Bovendien worden er beginnerscursussen gegeven.

In dit jubileumjaar verhuist KV Dorestad naar de Bosscherwaarden in Wijk bij Duurstede. Van hieruit kunnen mooie tochten op de Rijn en Lek gevaren worden.

Festiviteiten voor het 30 jarig bestaan kunnen helaas door alle coronamaatregelen niet gevierd worden. Gelukkig mag er nog wel met 2 personen gevaren worden, waardoor de leden elkaar toch nog af en toe zien en van de natuur en hun sport kunnen genieten. Nieuwe leden zijn hierbij ook van harte welkom. (zie: www.kvdorestad.nl)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie