Leerlingen geconcentreerd op een djembé.
Leerlingen geconcentreerd op een djembé. Juf Heidi

Beurthonk bouwt een Afrikaans feestje

1 december 2020 om 13:45 Lokaal/Evenementen Deel je nieuws

De ouders, juffen en meesters van Beurthonk vonden dat hun kinderen wel een verzetje verdiend hadden. De leerlingen zagen vorig jaar heel veel dingen aan hun neus voorbij gaan door corona. Daarom organiseerden de school speciaal voor hen een feestje.

De hele dag volgden de leerlingen van basisschool Beurthonk onder professionele begeleiding workshops om de allerlei Afrikaans slagwerk te leren bespelen. Ook studeerden ze dansjes in en werd er flink gezongen. Met als klapper een heus optreden voor de juffen en de meesters. 

Tijdens dit optreden gingen de kinderen op reis naar een feestje in Afrika. Ze namen de bus en kwamen allerlei wilde dieren tegen, gespeeld door de kinderen van groep 1 en 2. Je kon goed horen dat we in Afrika waren, want de djembés zorgden voor de juiste sfeer op de achtergrond. Het was niet makkelijk om op het feest te komen (de bus was kwijt en toen zelfs kapot), maar de kinderen kwamen toch op het feestje aan. Er werd flink gedanst en gezongen. Maar vooral, er werd veel muziek gemaakt. Iedereen kwam wel een keer aan de beurt om het feestje op te leuken met muziek. 

Het was genieten voor de kinderen. En dat kunnen ze in deze tijden goed gebruiken. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie