Actie Dankdag 2020 voor dak- en thuislozen

30 oktober 2020 om 11:00 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Woensdag 4 november  is het Dankdag  voor gewas en arbeid.  Traditioneel is dat  een dag waarop we stilstaan bij wat we, ondanks alle tegenslagen wellicht, de afgelopen periode hebben mogen ontvangen.

Oefenen in dankbaarheid maakt mensen tevredener en optimistischer, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Het doet mensen goed om stil te staan bij de mooie momenten en goede dingen in ons leven - hoe klein ook, en hoe naar de huidige situatie vanwege corona ook is.

Normaliter organiseert de Protestantse Kerk in Bunnik rond Dankdag een inzamelingsactie in natura (kleding en voedsel) voor de dak- en thuislozen in Utrecht. Door de pandemie is dat nu niet verstandig. Daarom is dit jaar gekozen voor een financiële actie. Uw bijdrage daaraan is meer dan welkom!

Immers, volgens gegevens van de GGZ behoren dak- en thuislozen tot de top drie van kwetsbare groepen vanwege corona. Uw financiële bijdrage wordt verdeeld over twee organisaties voor dak- en thuislozen in Utrecht. Namelijk Herstart (het voormalige Catharijnehuis) en het Smulhuis/Sleep Inn.

U kunt een bijdrage over maken op de rekening van de Protestantse Kerk in Bunnik NL65RABO0311337554 onder vermelding van “Dankdag 2020”. Doe het vandaag nog.

Ook al zijn het ‘andere tijden dan normaal’, we hopen dat de thuis- en daklozen van Utrecht ook dit jaar op u mogen rekenen. Dank alvast!

 

 

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie