Vrouwen 30+ teamfoto
Vrouwen 30+ teamfoto Mayera Fotografie

Recreanten voetbal SVO Krommerijnstreek vrouwen 30+

12 oktober 2020 om 10:15 Sport Deel je nieuws

De ouwe diesel komt steeds meer op stoom!

 

Vrijdag 9 oktober speelden de vrouwen 30+ van SVO Krommerijnstreek hun 2e toernooi-avond in de najaarscompetitie (7x7 op een half veld). Lukt het de stijgende lijn voort te zetten?

Tegen FC Driebergen ontfutselt debutant Mirjan al snel de bal van de tegenstander en passt op spits Saskia. Met haar linker tikt deze rechtsbenige de bal langs de keeper. Met een slakkengangetje rolt de bal de goal in: 1-0! Wat een begin! De bal (en ook de spelers) gaat op en neer. Helaas 1-1.

De 2e wedstrijd tegen Brederodes denken we aan de hattrick van Suus op de vorige avond. Gaat dit weer lukken? Vanaf de aftrap meteen volop op de bal. Binnen no time 1-0 van Saskia! We blijven druk zetten. Steeds meer kansen. Maar Brederodes komt er een paar keer gevaarlijk uit: 1-1. Ineens is daar Eva met een prachtig schot, helaas op de kruising. De bal ketst tegen de rug van de keeper. Saskia, als stoorzender bij de verdediging, laat de bal via haar teen toch het doel in gaan: 2-1! Na nog zo’n stooractie tikt Suus de 3-1 binnen!

De laatste wedstrijden gaan moeilijk worden, altijd nog verloren van hen. De tactiek wordt bijgesteld. Goed verdedigen, niet op doel laten schieten en loeren op kansjes. Tegen Vreeswijk staan we snel op achterstand. We geven niet op. Iedereen blijft maar gaan! Gerda (onze Jaap Stam volgens Hans) pakt de ene na de andere bal weg en geeft mooie passes. Mirjan staat goed haar mannetje op haar eerste avond. “Pitbull” Ilse komen ze niet meer voorbij. Keepster Conny zorgt voor flitsende reddingen. Myrthe en Eva zien we zowel in de verdediging als in rushes naar voren. Daar wacht Suus op een kans. En die komt er ineens. De bal wordt afgepakt door Myrthe en perfect richting Suus gepasst. Zij wipt hem precies passend over de keeper heen: 1-1! De wedstrijd loopt ten einde. Saskia als wissel roept “verdedigen, resultaat vasthouden”. Tegelijkertijd roept Hans: “doorgaan, we gaan voor de winst” En wat het dan precies is, betere conditie, trainingen van Eef of opzwepende woorden van Hans? Ineens wordt de bal weggekaapt, een rush van Eva en een pass op maat naar Suus. Die kapt de keeper uit en scoort 2-1! Wat een wedstrijd, wat een teamspirit, wat een uitslag! Als laatste wacht ons nog Delta Sports. We hanteren dezelfde verdedigende tactiek. Kopballen van Gerda en Eva zijn nodig ter verdediging. Maar snoeiharde schoten doen ons de das om: 2-0 verlies. Wat een avond! Op naar 30 oktober.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie