Celeritas toont een ander gezicht

11 oktober 2020 om 22:10 Sport Deel je nieuws

De mannen van Celeritas hebben na twee nederlagen in sporthal De Tol een ruime overwinning behaald op SDS'99 uit Blaricum. In een sfeerloze ambiance omdat vanwege het Coronavirus geen supporters worden toegelaten werden de aanmoedigende en afkeurende geluiden erg gemist door de spelers. Celeritas begon de wedstrijd heel stroef en leek in de eerste minuten door de gasten overlopen te gaan worden, het keek direct al tegen een 0-3 achterstand. Halverwege de eerste helft kwam Celeritas bij 4-5 dichterbij, met nog ruim 10 minuten te gaan kwam Celeritas pas goed los, de  balbehandeling ging sneller, aanvalspatronen werden goed ingezet en afgerond. Het was vooral de balsnelheid die de SDS'99 verdediging in problemen bracht, waarbij het verdedigen van de hoekspelers hun de nodige hoofdbrekens bezorgden. In deze korte periode tot aan de rust nam Celeritas een 12 - 7 voorsprong. Wel dient te worden opgemerkt dat Celeritas sinds de afgelopen week met enkele spelers is versterkt. Bij het begin van de tweede helft was het Celeritas dat het eerst scoorde, door een goede toepassing van de voordeelregel door de scheidsrechter werd de stand gebracht op 13 - 7. Aanvallend kwamen de gasten duidelijk tekort, het het scoren moest teveel komen van dezelfde spelers, de Bunnikse verdediging stelde zich hierop in   zodat SDS'99 in de tweedehelft maar tot 3 doelpunten kon komen. Na 10 minuten was de stand van 18 - 8 al bereikt, een zeer rommelige  fase volgde waarin beide ploegen fouten maakten en tot onnodige overtredingen kwamen. Na deze periode van ruim 5 minuten pakte Celeritas de draad weer op en ging verder met scoren en overklaste de gasten volledig, In de resterende tijd werd de voorsprong uitgebouwd naar een 25 - 10 overwinning.

Volgend week is de uitwedstrijd in Baarn tegen HCLB, een tegenstander die nog zonder nederlaag is