Celeritas komt tekort in Volendam

4 oktober 2020 om 21:53 Sport Deel je nieuws

In de uitwedstrijd in Volendam leden de mannen een geflatteerde 22-35 nederlaag. Dat in het vissersdorp het een zware klus zou gaan worden tegen de vrij jonge ploeg was te verwachten, deze nederlaag viel wel extra hoog uit.   De aanvangsfase leverde nog geen problemen op, de Bunnikse ploeg liet goed spel zien en kon tot halverwege de eerste helft op gelijke hoogte blijven, daarna waren enkele tijdstraffen soms onnodige de oorzaak dat Volendam uitliep naar 14 - 8 voorsprong bij rust. Na de hervatting kon Celeritas de eerste 10 a 12 minuten in het spoor blijven van de thuisploeg, daarna waren het de schutters uit de Volendamse  2e lijn waarop Celeritas geen greep op kon krijgen en het lot van Celeritas bezegelde. Celeritas probeerde de schade nog beperkt te houden, dit ging regelmatig gepaard met onreglementaire middelen waarbij er nogal wat tijdstraffen volgden. Deze overtal situaties bood Volendam de gelegenheid tot een ruime verdiende 35 - 22 overwinning te komen.

Volgend week komt SDS'99 uit Blaricum in de Tol op bezoek, ook deze ploeg is na 2 wedstrijden nog zonder punten.

Voor de landelijke bekercompetitie heeft Celeritas een thuiswedstrijd geloot tegen SV Lotus uit Hoofddorp. Deze ploeg speelt in de hoofdklasse D, dit is op hetzelfde niveau als Celeritas, zij hebben echter hun eerste 2 competitiewedstrijden weten te winnen