Raad bespreekt Hoenderik nieuwbouw aan de Kromme Rijn in achterkamer

17 september 2020 om 12:36 lokaal Deel je nieuws

Houd Bunnik Groen is getipt dat de gemeenteraad 24 september een ínformele bijeenkomst heeft met experts over nieuwbouw aan de Kromme Rijn. Dit is via live stream te volgen, voor wie dit weet. Echter niemand weet dit. Niets in het Groentje, niets in de officiële berichten.

Het is al langer duidelijk dat het college, Hoenderik, het plan van een voormalig wethouder, er door wil drukken. De raad, behoudens het CDA, laat dit begaan. Argument: er komt ook sociale woningbouw en daar leveren wij open landschap voor in.

Nu komt er volgens de plannen inderdaad een gebouwtje met sociale appartementen. Verder komen er gewoon lucratieve dure woningen. Die paar sociale appartementen vallen totaal in het niet bij de plannen in Odijk-West. Dit betekent dat het open landschap van de Kromme Rijn dat aansluit op Rhijnauwen, onnodig wordt geofferd. 

P21 is de partij waarvan men mag verwachten dat zij het open landschap en het groen, te vuur en te zwaard verdedigt. Niets is minder waar. De fractie negeert haar eigen partijprogramma en schoffeert haar partijleden.

Nu komt er een expertbijeenkomst in beslotenheid, terwijl deze oorspronkelijk in het Open Huis zou plaatsvinden. Niemand weet wie die experts zijn en hoe de selectie heeft plaatsgevonden. Zo hebben wij ons eigen OMT. Als er maar genoeg experts zijn, kan de coalitie naar behoeven de argumenten selecteren en voilà: toen stonden er opeens nieuwe huizen aan onze mooie Kromme Rijn.

Het college en de raad hebben verzuimd te communiceren over de gevolgen van corona op het democratisch proces. Dit proces wordt nu hevig gefrustreerd. De ruim 1800 ondertekenaars van de petitie op HoudBunnikGroen.nl hebben het nakijken. Misschien helpt het als nog meer inwoners de petitie tekenen. 

Leonard Baart de la Faille

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie