Verdiende zege voor Celeritas in derby

20 januari 2019 om 21:58 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdagavond werd in sporthal Zuilen de regionale derby HMS/Achilles - Celeritas gespeeld. In de thuiswedstrijd was het Celeritas dat aan het langste eind trok, nu was het de thuisploeg dat direct liet zien alleen met een overwinning tevreden te zijn. Voordat Celeritas een goede aanval kon opzetten keken ze al tegen een 2-0 achterstand aan. Na van de schrik te zijn bekomen wist Celeritas er voor te zorgen dat HMS/Achilles de voorsprong niet verder ging uitbouwen. Pas halverwege de eeerste helft bij de stand   8-8 kon Celeritas op gelijke hoogte komen. Daarna was het Celeritas dat steeds aan de positieve kant van de score wist te blijven, al was de voorsprong maar minimaal. Toen de gastheren vlak voor de rust een strafworp niet wisten te benutten en Celeritas in de slotseconde raak schoot gingen de ploegen bij 11-13 rusten.

Na de hervatting was er onrust in het spel van Celeritas, door wat foutjes en slordigheden kwam HMS/Achilles na ruim  7 minuten spelen bij 16-16 langszij. Op tijd stelde Celeritas orde op zaken en bracht bij 17-19 de voorsprong weer op 2 doelpunten. Ondanks dat de thuisploeg de Celeritas opbouw direct ging verdedigen wist Celeritas met snel aanvalsspel verder uit te lopen tot 22-25.                      In de laatste 4 minuten maakte Celeritas aan alle Utrechtse hoop een einde door met 23-28 de overwinning te pkken.

Zondag om 13.00 u. wacht in sporthal deTol een zwaardere opgave, lijstaanvoerder Venture uit Schiedam komt dan op bezoek. Dit beloofd een aantrekkelijke wedstrijd te worden